Ukrajinci v Bratislave poškodili auto aj s vodičom, ďalší zabil ženu. Čelia obvineniu

Policajti obvinili piatich Ukrajincov, ktorí mali v utorok 31. januára popoludní na ulici Staré grunty v bratislavskej Karlovej Vsi poškodiť osobný automobil, v ktorom sedel vodič, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

06.02.2023 10:31 , aktualizované: 11:05
debata (70)

Poškodeného mali vylákať na stretnutie pred prevádzkou rýchleho občerstvenia. Po príchode mu mali brániť vyjsť z vozidla. „Pokúšali sa otvoriť jeho uzamknuté dvere. Poškodenému sa po chvíli podarilo vycúvať z radu vozidiel na cestu a vtedy ho jeden z páchateľov zablokoval,“ priblížila hovorkyňa.

V tom momente mali obvinení obkľúčiť vozidlo poškodeného. „Viacerými údermi zovretej päste, kopmi nôh a údermi kovovej tyče spôsobili rozbitie zadného okna a iné poškodenia. Následne jeden z páchateľov vybral zo svojho vozidla oceľovú tyč, ktorou udrel do dverí vodiča – poškodeného, následkom čoho sa rozbilo okno a črepiny poškodenému spôsobili drobné povrchové rezné zranenia,“ spresnila.

Poškodený následne rýchlo vystúpil z auta a odišiel do najbližšieho obchodu, kde sa chcel pred útočníkmi skryť. Šimková ďalej uviedla, že polícia mužov vo veku od 18 do 20 rokov zadržala. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

BRATISLAVA: Spustenie trate na Americkom n?mest? Čítajte viac Bratislava sa zachovala k Ukrajincom ako grobian. Potichu im zaviedla pokuty

Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy 50-ročnému Vasyľovi V. z Ukrajiny. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Obvinený v nočných hodinách z piatka 3. februára na sobotu 4. februára v jednom z domov v obci Veľký Biel v okrese Senec spôsobil 44-ročnej žene z Ukrajiny, doposiaľ presne nezisteným spôsobom a pravdepodobne bez použitia cudzieho predmetu, zranenia v oblasti hlavy, ktorým žena podľahla.

Obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #napadnutie