Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Muž dobodal na smrť dvoch ľudí v lisabonskom islamskom centre

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Predseda portugalskej vlády dodal, že podozrivý muž bol hospitalizovaný.

Lisabon 28. marca (TASR) - Portugalská polícia postrelila v utorok muža, ktorý je podozrivý z toho, že v moslimskom centre v hlavnom meste Lisabon pobodal na smrť dve osoby. Oznámil to portugalský premiér António Costa, na ktorého sa odvoláva agentúra AP.

Predseda portugalskej vlády dodal, že podozrivý muž bol hospitalizovaný. "Všetko poukazuje na to, že ide o izolovaný incident," priblížil Costa bez ďalších podrobností. Agentúra AFP s odvolaním sa na políciu uviedla, že pri útoku muža "ozbrojeného veľkým nožom" bolo zranených aj niekoľko ďalších osôb.

Polícia má konkrétnejšie informácie poskytnúť ešte v priebehu dňa. Identita obetí zatiaľ zverejnená nebola.

Na mieste činu bolo vidieť jednotky špeciálnych síl, ktoré uzavreli celé okolie budovy islamského centra. Polícia podľa Costu útok vyšetruje a nateraz je predčasné špekulovať o motíve.

Útok sa odohral v centre patriacom odnoži šiitského islamu známej pod názvom ismáílíja. Ide o kultúrne rôznorodú komunitu, ktorej členovia žijú vo viac ako 25 krajinách sveta.

AP poznamenala, že v Portugalsku v posledných desaťročiach nedošlo k väčším teroristickým útokom ani k nábožensky motivovaným násilným činom.