Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení

Hviezdna americká basketbalistka Brittney Grinerová v otvorenej spovedi opisuje drsné podmienky v ruskom väzení. Krvavý matrac a to nie ...

Hviezdna americká basketbalistka Brittney Grinerová v otvorenej spovedi opisuje drsné podmienky v ruskom väzení. Krvavý matrac a to nie je všetko!

Fotogaléria

Príbeh hviezdnej americkej basketbalistky Brittney Grinerovej je notoricky známy. Vo februári 2022 bola zadržaná na ruskom letisku, kde jej našli v batožine hašišový olej, ktorý podľa vlastných slov používala na liečebné účely. Okrem pokuty vo výške 15 000 amerických dolárov bola zadržaná a hrozilo jej až 10 rokov vo väzení. Napokon však v ruskej väznici strávila 10 mesiacov. Prepustili ju krátko pred Vianocami.

Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Grinerová zabúda na hrôzy prežité v ruskom zajatí: Na golfovom turnaji sledovala Sabbatiniho! Zobraziť článok

Brittney Grinerová chce vydať knihu, v ktorej detailne popisuje hrôzy, ktoré v ruskom väzení zažila. V rozhovore pre Inside The Games hovorila o desivých podmienkach ako z hororu. "Na matraci, na ktorom som spávala, bola veľká krvavá škvrna. Nemala som mydlo ani toaletný papier. V tom momente som sa cítila ako menejcenný človek,“ spomínala dvojnásobná zlatá olympijská medailistka. "Vtedy som si pomyslela: No, toto bude veru zábavná jazda. Musíte urobiť všetko preto, aby ste prežili."

Z ruského väzenia ju prepustili po dohode s USA o výmene väzňov. Grinerová pôsobila od roku 2015 v ruskom Jekaterinburgu. Aktuálne je hráčkou tímu Phoenix Mercury vo WNBA.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});