Denník N

Dominancia Arsenalu nad Chelsea bola evidentná, no výmena Pochettina zrejme nič nevyrieši

Hráč Arsenalu Kai Havertz (vľavo) v súboji s Marcom Cucurellom z Chelsea vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Arsenal - FC Chelsea v Londýne 23. apríla 2024. FOTO TASR/AP
Hráč Arsenalu Kai Havertz (vľavo) v súboji s Marcom Cucurellom z Chelsea vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Arsenal – FC Chelsea v Londýne 23. apríla 2024. FOTO TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Rozdiel medzi dvoma londýnskymi rivalmi azda ani nemohol byť väčší. V utorok večer Arsenal zvíťazil v Premier League nad Chelsea vysoko 5:0.

Zverenci manažéra Mikela Artetu stále snívajú o majstrovskom titule. Po minulotýždňovom vypadnutí z Ligy majstrov chceli zostať pozitívne naladení a výkon aj výsledok proti Chelsea im v tom určite pomohol.

Arsenal je momentálne na prvej priečke v Premier League, a to s trojbodovým náskokom pred druhým Liverpoolom (ktorý hral o zápas menej) a so štvorbodovým náskokom pred tretím Manchestrom City (ten hral až o dva duely menej). Boj o titul bude pravdepodobne napínavý až do úplného záveru sezóny.

V utorok však bolo zaujímavé sledovať aj rozdiel, aký dnes existuje medzi Arsenalom a Chelsea.

Manažér Chelsea Mauricio Pochettino je znova pod veľkým tlakom. Je však otázne, či by k dlhodobému zlepšeniu pomohla práve jeho výmena.

Pripomeňme si Brighton

Oba kluby prešli v posledných rokoch radikálnymi zmenami. Arsenal sa z boja o účasť v Lige majstrov presunul do bojov o titul, zatiaľ čo Chelsea sa stále iba hľadá. Ruského majiteľa Romana Abramoviča nahradilo konzorcium vlastníkov na čele s americkým miliardárom Toddom Boehlym. Chelsea minula na hráčov od leta 2022 viac ako miliardu libier, ale napriek tomu dnes vyzerá slabšie ako v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie