Denník N

Ste úžasní, odkazujú Ukrajinci na Slovensko. Ako svet reaguje na zbierku pre muníciu

Foto - municiapreukrajinu.sk
Foto – municiapreukrajinu.sk

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Náboj po náboji, Slováci obchádzajú Bratislavu a sami sľubujú financie na vojenskú pomoc pre Ukrajinu,“ píše bruselský portál Politico o slovenskej zbierke na muníciu pre Ukrajinu, ktorá za sedem dní prekonala tri milióny eur. Zapojilo sa do nej viac ako 50-tisíc darcov.

Politico svojou prvou vetou naráža na to, že slovenská vláda na čele s premiérom Robertom Ficom sa odmietla zapojiť do českej iniciatívy na nákup potrebnej munície pre Ukrajinu z tretích krajín.

Kým bruselský portál označuje Fica za premiéra nakloneného k Rusku, britský Financial Times píše, že Slovensko má „nacionalistickú vládu“. FT si takisto všíma úspech zbierky a aktívnu občiansku spoločnosť.

„Slovensko nie je zbabelé, ako by si to želal Robert Fico, a stojí na správnej strane dejín,“ citoval denník bývalú poradkyňu premiéra Eduarda Hegera a političku PS Ľubicu Karvašovú.

Slováci „spájajú svoje sily, aby pomohli Ukrajine namiesto svojej vlády,“ uvádza francúzska rozhlasová stanica RFI.

Kým ostatné spravodajské portály, ktoré sa venujú téme slovenskej zbierky, používajú ako ilustračnú fotku záber z ukrajinského frontu, RFI si zvolila záber z

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie