Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Chrípkové prádzniny:Minulý týždeň ich v Košickom kraji malo 17 MŠ a ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili v šiestich MŠ v okrese Rožňava, v dvoch v okrese Trebišov a po jednej v okresoch Košice I, III, IV, Michalovce a Spišská Nová Ves.

Košice 6. februára (TASR) - Takzvané chrípkové prázdniny pre zvýšenú chorobnosť mali v minulom týždni v Košickom kraji v 13 materských školách (MŠ) a štyroch základných školách (ZŠ). Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) o 9,4 percenta a výskyt chrípke podobných ochorení (CHPO) klesol o 13,5 percenta. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach na svojej webovej stránke.

Celkovo bolo v piatom kalendárnom týždni hlásených 9178 prípadov ARO, z toho bolo 780 prípadov CHPO. Najvyššiu chorobnosť na ARO zaznamenali v okrese Rožňava a najnižšiu v okrese Sobrance. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 366 osôb.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili v šiestich MŠ v okrese Rožňava, v dvoch v okrese Trebišov a po jednej v okresoch Košice I, III, IV, Michalovce a Spišská Nová Ves. Pri ZŠ išlo o dva prípady v okrese Rožňava a po jednom v okresoch Gelnica a Spišská Nová Ves.

Regionálni hygienici zaznamenali v kraji aj 89 chorých na COVID-19.