Farkašová a Smaržová sú bronzové v slalome

SITA
12.3.2014 11:48

Dva bronzy pribudli v stredu do slovenskej medailovej zbierky na zimných paralympijských hrách v Soči. Získali ich v slalome Henrieta Farkašová v kategórii zrakovo postihnutých a Petra Smaržová medzi stojacimi slalomárkami.

Farkašová a Smaržová sú bronzové v slalome
SITA

Tie bronzové medaily sú vlastne tri, keďže jednu získa aj Farkašovej navádzačka Natália Šubrtová. Celkovo majú slovenskí športovci na ZPH 2014 po piatom súťažnom dni na konte dve zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaily.

"Cesta k medaile bola strastiplná. Nebolo to úplne ono v mojom podaní na svahu, najmä prvé kolo bolo veľmi opatrné. Do druhej jazdy som dala viac aktivity, ale stále tomu chýbala iskra. Po dvoch predchádzajúcich výpadkoch to je však veľmi povzbudivé. Tešíme sa aj z tohto bronzu, keďže slalom je zvyčajne moja slabina," uviedla v prvej reakcii Henrieta Farkašová, ktorá si zachovala bronzovú pozíciu z prvého kola. "Určite sa veľmi tešíme, veď bronzovú medailu sme doteraz nemali," potvrdila navádzačka Natália Šubrtová. Okrem tohto bronzu má duo Farkašová - Šubrtová na konte aj štyri zlaté a jednu striebornú medailu. Lepšiu bilanciu nemá žiadny iný slovenský športovec v histórii zimných paralympijských hier.

Petre Smaržovej patrila v kategórii stojacich po prvom kole piata pozícia a z nej zaútočila na celkovú bronzovú priečku. Na rovnakej medailovej pozícii skončila aj pred štyrmi rokmi na ZPH vo Vancouveri, ale v obrovskom slalome. "Z tých dvoch pretekárok, ktoré boli po prvom kole predo mnou, som zlato priala práve Holanďanke Jochemsenovej, ktorá napokon spadla. Kopec v Rusku mi sedí, lebo pred rokom vo finále Svetového pohára som tu vyhrala druhé kolo. Na medailu som však dnes vôbec nemyslela, takže teraz som prekvapená a šťastná," povedala v prvej reakcii Smaržová. 

Výsledky - ZPH 2014 

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE 
Slalom (1.+2. kolo) 
Ženy - zrakovo postihnuté: 1. Aleksandra Frantcevová, navádzač Pavel Zabotin (Rus.) 2:01,24 min, 2. Jade Etheringtonová, navádzačka Caroline Powellová (V. Brit.) +0,65, 3. Henrieta Farkašová, navádzačka Natália Šubrtová (SR) +1,70 

Ženy - stojace: 1. Andrea Rothfussová (Nem.) 1:59,85 min, 2. Inga Medvedevová (Rus.) +6,85, 3. Petra Smaržová (SR) +7,06.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok