Denník N

Vláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)

Petková, Štrasser, Tódová, Hudák a Javorský vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment a citát týždňa.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Zuzana Petková, riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu

Udalosť týždňa

Nehovorili pravdu, keď tvrdili, že zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nebude mať vplyv na spravodlivosť na Slovensku. Zánik špeciálnej prokuratúry má prvé obete. A to hneď rodiny zavraždeného novinára a jeho snúbenice. Viera Kuciakovcov a Kušnírovcov, že sa dočkajú odsúdenia objednávateľa vraždy svojich detí, je otrasená. Prokurátori Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš, ktorí v kauze urobili kus práce a ktorým dôverovali, sa vzdali svojich funkcií. Dôvodom je práve rozpustenie ÚŠP a nové, pre nich neprijateľné podmienky v práci.

Okrem Kuciaka dozoroval Harkabus kauzu Súmrak, v ktorej boli obvinení Robert Fico a Robert Kaliňák. Pre médiá opísal, prečo odchádza zo systému, z ktorého ho v podstate vyštvali. Rovnako ako takmer všetkých funkcionárov NAKA, ktorí mali na starosti korupčné kauzy ako Očistec, Rozuzlenie a ďalšie. Dostali „neodolateľnú ponuku“:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie