Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii po silnom zemetrasení, uviedla Čaputová

TA3 TASR
6.2.2023 11:39

Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii, ktoré v noci na pondelok zasiahlo silné zemetrasenie, uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Prezidentka o referende: Nezúčastním sa, no rešpektujem každého rozhodnutie
TASR - Pavol Zachar

"Moje myšlienky a sústrasť smerujú všetkým, ktorých postihlo ničivé zemetrasenie v Turecku a Sýrii. Slovensko je pripravené pomôcť," napísala Čaputová. Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou.  

Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep. Otrasy bolo cítiť od tureckej metropoly Ankara cez Cyprus až po pásmo Gazy a egyptskú Káhiru. V Turecku a Sýrii hlásia viac než tisíc obetí a približne 3000 zranených. Záchranári prehľadávajú trosky budov a počet obetí sa môže ešte zvýšiť. Svoju pomoc už Turecku ponúklo viacero krajín.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zaslala sústrastný telegram tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi v súvislosti s ničivým zemetrasením. Vyjadrila v ňom úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí. Zraneným zaželala skoré uzdravenie.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok