Pľuvanec do tvárí ukrajinských detí. Hašek znova kritizuje NHL kvôli Ovečkinovi

Alexander Ovečkin so synom počas zápasu hviezd NHL.
Alexander Ovečkin so synom počas zápasu hviezd NHL. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. feb 2023 o 13:45

Alexander Ovečkin sa na ľade v zápase hviezd ukázal aj so synom Sergejom.

SUNRISE. Dominik Hašek patrí od začiatku ruskej vojny na Ukrajine k najhlasnejším kritikom Národnej hokejovej ligy.

Tá naďalej necháva hrať Alexandra Ovečkina, ktorý má dodnes na svojom Instagramovom profile hlavnú fotografiu s Vladimirom Putinom.

Ruský forvard, ktorý smeruje za rekordom Waynea Gretzkého za najviac gólov v histórii súťaže, sa zúčastnil na zápase hviezd. Ten sa konal minulý víkend na Floride.

Na ľad so sebou vzal aj syna Sergeja. Junior si získal pozornosť celej arény, keď ako súčasť nájazdovej exhibície zaútočil spolu s otcom a Sidneym Crosbym na brankára Roberta Luonga. Ten pustil puk za svoj chrbát.

Išlo o ďalšiu propagáciu Ovečkina od NHL. To nenechalo Hašeka chladným. Kritiku napísal na sociálnej sieti Twitter.

"NHL klesla na úplné dno. Nechať Ovečkinovho syna ukazovať sa na ľade počas zápasu hviezd je pľuvancom do tváre piatim stovkám zabitým, tisíckam zranených a desaťtisícom unesených ukrajinských detí," uviedol.

Na prevzatie zodpovednosti vyzval osobitne šéfa ligy: "NHL a Gary Bettman musia zaplatiť za tento ohavný skutok!"

VIDEO: Nájazd Ovečkina so synom a Sidneym Crosbym

Hlavný komisionár súťaže si jeho slová všimol. Legendárny brankár ho už neraz vyzýval k pozastaveniu činnosti ruských hokejistov v najlepšej hokejovej súťaži, napríklad otvoreným listom. Považuje to za propagáciu krvavého konfliktu.

Jeden z novinárov sa na tlačovej konferencii opýtal Bettmana, čo vraví na Hašekovu opakujúcu sa kritiku.

"Nemám pocit, žeby hovoril za českú vládu alebo verejnosť, ale má právo mať vlastný názor. Ja s ním nesúhlasím, aby bolo každému jasné," vyjadril sa.

Od začatia vojny už uplynul takmer rok a liga stále nijakým spôsobom nepostihla Rusov. Je preto ťažké očakávať, že Hašekova opakovaná kritika padne na úrodnú pôdu.

Päťdesiatosemročný rodák z Pardubíc kritizuje okrem NHL aj niektoré médiá, medzi nimi televíziu Nova Sport za propagáciu hokejovej súťaže.

Čech je veľkou legendou. Patrí k najlepším brankárom všetkých čias. V NHL medzi rokmi 1990 až 2008 odchytal 735 stretnutí, šesťkrát získal Vezinovu trofej, dvakrát Hartovu trofej a tešil sa aj z dvoch Stanley Cupov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pľuvanec do tvárí ukrajinských detí. Hašek znova kritizuje NHL kvôli Ovečkinovi