Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kedy ak nie teraz? 5 dôvodov, prečo si kúpiť nové auto

Či už ste práve úspešne zložili vodičský test, začínate novú prácu, alebo vítate nového člena rodiny, kúpa nového auta je vždy vzrušujúca.

Je to však aj veľká investícia. Rastúce náklady na život a pretrvávajúca klimatická kríza nútia mnohých ľudí premýšľať o tom, ako míňajú svoje peniaze. Našli sme 5 dôvodov, prečo do auta radšej investovať a nekupovať ho z druhej ruky.

1.Užite si novú technológiu

Automobilová technológia sa vyvíja rýchlo. Každý rok výrobcovia predstavia novinky, ktoré robia autá bezpečnejšími, šetrnejšími k prostrediu alebo k palivu. Keď si kúpite nové vozidlo, budete mať prístup ku všetkým inováciám. Elektrické a hybridné autá už vôbec nie sú také nezvyčajné ako kedysi. Ak na nové nový
model takéhoto auta nemáte dostatok financií, vždy si môžete kúpiť predvádzacie vozidlo. Za nižšiu cenu dostanete všetky inovácie.

Auto bez vodiča? Technológie autonómneho riadenia sa neustále zdokonaľujú, s cieľom poskytnúť vozidlám schopnosť bezpečne a efektívne jazdiť bez výrazného zásahu vodiča. V oblasti konektivity a infotainmentu automobilových systémov sú k dispozícii stále pokročilejšie funkcie. Vodiči a pasažieri majú teraz prístup k širokému spektru online služieb, navigácii v reálnom čase, hlasovým ovládacím prvkom a integrovaným pripojeniam so smartfónmi.

2. Dlhá záruka

Na nové auto vždy dostanete záruku. Od troch do piatich rokov budete krytý predajcom a prípadné poruchy budú pre vás bez starostí. Záruka na nové auto je pritom najvyšším možným krytím, ktoré ako kupca auta môžete mať. Bezproblémová STK alebo emisná kontrola sú tiež výhody, ktoré budete mať s novým vozidlom.

Pri ojazdených autách je vysoko pravdepodobné, že za nejaký čas budete čeliť problémom. Navyše pri kúpe takéhoto auta nie ste krytý, čiže problém, ktorý sa objaví hoc mesiac po kúpe vozidla budete musieť riešiť finančne sami. Nové autá sú spoľahlivejšie ako kedykoľvek predtým, vďaka rokom vývoja a moderným
výrobným procesom. To znamená, že ľudia, ktorí kupujú nové auto, sa môžu tešiť na viac času stráveného za volantom a menej stresu z toho, čo by sa mohlo pokaziť.

3. Väčšia bezpečnosť

Jasné aj ojazdené auto má airbagy a parkovacieho asistenta, bezpečnostné inovácie v automobilovom priemysle však napredujú tempom, pri ktorom tieto bezpečnostné prvky musíte vnímať už ako samozrejmosť. Montážne body, ktoré uľahčujú správnu inštaláciu detského sedadla, alebo systémy, ako asistent udržiavania v jazdnom pruhu. Aj o takéto vychytávky môžete pri starom vozidle prísť.

Automatické brzdy, ktoré ovláda vozidlo, vám môžu pomôcť predísť kolízii už v počiatočnej fáze. Najnovšie modely vedia monitorovať únavu vodiča a upozornia vás, keď zaznamenajú znaky únavy alebo straty pozornosti. Ak sa s takýmto vozom ocitnete v nehodovej situácii, automaticky zavolá pomoc a poskytne informácie o polohe vozidla.

4. Výkon

Nové autá majú výkon, ktorý sa nesie v duchu inovácií a šetrenia životného prostredia. To však neznamená obmedzený alebo nižší výkon. Práve naopak. Najnovšie vozidlá za minimum použitého paliva poskytujú čoraz lepší dojazd. V tomto bode musíte do úvahy zobrať aj elektrické autá. Tie za posledných desať rokov
prežili najväčší posun v kategórii výkonu. V porovnaní s tradičnými spaľovacími motormi majú elektromobily výrazne vyššiu účinnosť, pretože elektrické motory sú schopné poskytovať okamžitý a lineárny výkon bez straty energie vplyvom prevodových mechanizmov.

Jedným z výrazných benefitov elektromobilov je aj ich nízka prevádzková nákladnosť. Nabíjanie elektrickej energie je často ekonomickejšie než nákup tradičného paliva, čo znamená nižšie náklady na prevádzku. Okrem toho sú elektromobily často oslobodené od  mnohých daňových a emisných poplatkov, čo môže ešte viac zvýhodniť majiteľov týchto vozidiel. Výkon teda pri nových vozidlách môžete očakávať aj od ekologickejších alternatív. Ak chcete nákupom ojazdeného auta šetriť najmä životné prostredie, mali by ste sa zamyslieť aj
nad takouto cestou ekológie.

5. Investícia

Výrobcovia a predajcovia áut poskytujú rôzne zľavy na nákup nových áut, ktoré vám môžu ušetriť značné množstvo peňazí z konečnej ceny nákupu. Tie môžu byť v podobe finančných odmien, ponúk bez vlastných finančných prostriedkov alebo nulových úrokových sadzieb. Sú poskytované v určitých obdobiach roka alebo môžu byť založené na osobných okolnostiach.

Ušetríte aj pri úvere. Úrokové sadzby úverov na nové autá sú obvykle nižšie než sadzby na použité autá. Je to preto, že výrobcovia áut často sami dotujú úvery na nové vozidlá. Pri poskytnutí úveru na ojazdené vozidlo navyše banka podstupuje väčšie riziko, preto by ste pri novom aute mohli získať výhodnejší úver.

Kúpa “jazdenky” aj s výpisom o poškodeniach

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov