Igor Matovič si vie predstaviť, že by OĽaNO podporilo úradnícku vládu. Má však dve podmienky
1 min. čítania
3.6.2023 11:41
akt. 03.06.2023 12:20
1 min. čítania

Igor Matovič si vie predstaviť, že by OĽaNO podporilo úradnícku vládu. Má však dve podmienky

Poslanec NR SR Igor Matovič (OĽaNO) Zdroj: TASR - Jakub Kotian
Uložiť článok
Šéf OĽaNO chce garanciu splnenia oboch požiadaviek. Len jedna podľa neho nestačí.

Séria rozhovorov na Úrade vlady sa dnes skončila návštevou predstaviteľov hnutia OĽaNO. Predseda úradníckej vlády Ľudovít Ódor sa dnes rozprával s predsedom hnutia Igor Matovičom a členom predsedníctva hnutia Michalom Šipošom o programovom vyhlásení vlády a vyslovení dôvery. OĽaNO prišlo s dvomi požiadavkami.

Premiér sa na stretnutí opýtal predstaviteľov strany, za akých podmienok by jeho vládu podporili.

„My sme povedali dve podmienky. Vieme o tom, že ostatné strany majú personálne požiadavky, my sme nežiadali absolútne nič pre seba, len dve veci pre ľudí," začal Igor Matovič po stretnutí a predstavil podmienky.

OĽaNO chce od premiéra a prezidentky garanciu, že nezrušia 200-eurový príspevok na dieťa. Matovič tiež chce od Ódora, aby vyrokoval aj s ostatnými stranami 500-eurový príspevok pre ľudí, ktorí pôjdu voliť.

Ak premiér pristúpi na dve požiadavky OĽaNO a programové vyhlásenie bude také, ako ho Ódor politikom prezentoval, tak si vie Matovič predstaviť, že by jeho hnutie podporilo novú vládu.

Podľa šéfa OĽaNO je potrebné, aby splnili obe požiadavky. „Nebude stačiť len jedna,“ reagoval.

Odpovedať na požiadavky OĽaNO má premiér po stretnutí s ostatnými politickými lídrami, povedal to Michal Šipoš v relácii RTVS Sobotné dialógy. Podľa Šipoša nepovedal Ódor hneď – nie, ani požiadavky hneď nezavrhol, čo považuje za dobré znamenie.

Úrad vlády neskôr poslal krátke stanovisko, v ktorom verejnosti oznámil, že sériu rozhovorov s lídrami politických strán dnes Ľudovít Ódor ukončil. Predseda vlády bude o ich výsledkoch informovať v priebehu najbližších dní.

2023
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.