Hrubé terénne úpravy pre Strategické územie Valaliky zabezpečia pre spoločnosť Valaliky Industrial Park firmy Hochtief SK, Hochtief CZ a Viakorp. Ako ďalej vyplýva z Oznámenia o výsledku verejného obstarávania, predpokladaná hodnota zákazky bola takmer 89 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty, konečná sa dostala na necelých 46 miliónov eur bez dane. Celkovo prišlo do verejnej súťaže šesť ponúk. Jediným kritériom ich vyhodnotenia bola cena.

Predmetom zákazky je vykonanie stavebných prác hrubých terénnych úprav, ďalej vybudovanie a likvidácia dočasných staveniskových ciest, príprava projektovej dokumentácie a vykonávanie inžinierskych činností.

„Účelom a cieľom hrubých terénnych úprav je príprava záujmového územia tak, aby bolo budúce stavenisko pripravené pre koncového klienta na výstavbu závodu," konštatuje sa v oznámení. Zmluva bola podpísaná ešte koncom minulého roka.

Investičný projekt „Strategické územie Valaliky“ získal osvedčenie o významnej investícii v roku 2022. Jeho držiteľom je spoločnosť Valaliky Industrial Park, ktorá zodpovedá za výkupy pozemkov, ako i za úspech celého projektu. Jej jediným vlastníkom je rezort hospodárstva. Valaliky Industrial Park sa stane sídlom výrobných závodov, z ktorých prvým a najvýznamnejším bude automobilka Volvo.

Ďalšie dôležité správy

Model XC90 v americkom výrobnom podniku
Neprehliadnite

Park Valaliky zmení Volvo na modernú biznisovú lokalitu