Denník N

Kane ukázal, že do súčasného City sa hodí oveľa viac ako Haaland. Veď Guardiola ho aj chcel

Harry Kane oslavuje svoj gól v zápase 22. kola anglickej Premier League vo futbale Tottenham Hotspur - Manchester City v nedeľu 5. februára 2023. Kane strelil svoj 267. gól za Tottenham Hotspur, čím prekonal klubový rekord Jimmyho Greavesa. Foto - TASR/AP
Harry Kane oslavuje svoj gól v zápase 22. kola anglickej Premier League vo futbale Tottenham Hotspur – Manchester City v nedeľu 5. februára 2023. Kane strelil svoj 267. gól za Tottenham Hotspur, čím prekonal klubový rekord Jimmyho Greavesa. Foto – TASR/AP

Haalandov paradox: hoci už strelil 25 gólov v 19 zápasoch, City je slabšie ako pred jeho príchodom.

Keď líder anglickej Premier League Arsenal v sobotu prekvapujúco prehral 0:1 na ihrisku o záchranu bojujúceho Evertonu, vyzeralo to ako skvelá šanca pre Manchester City. Ten na Arsenal stráca päť bodov, ale odohral o zápas viac. Ak by v nedeľnom šlágri zvíťazil nad Tottenhamom, mohol by ešte viac zdramatizovať boj o titul.

Nič také sa však nestalo, lebo City po nevýraznom výkone prehral tiež 0:1. A ironicky, bolo to po presnom zásahu útočníka Harryho Kana (29), ktorého ešte nedávno City chcelo. Napokon však kúpilo nórsky supertalent Erlinga Haalanda (22), ktorý v nedeľu ani nevystrelil.

City v posledných piatich sezónach vyhralo ligu štyrikrát, ale v tomto ročníku akoby sa stále hľadalo. Vplyv na to má aj Haaland. Ten síce strelil vo svojich 19 ligových dueloch až 25 gólov, ale City s ním zároveň musí hrať inak.

Manažér Pep Guardiola to stále ideálne nevymyslel a City stráca dôležité body. „Prišli sme o tri body, ale ešte sa bude hrať veľa zápasov,“ vyhlásil Guardiola po zápase.

Tottenham nie je pre Guardiolu obľúbeným súperom. Na novom štadióne s názvom Tottenham Hotspur Stadium vyhral Tottenham vo všetkých piatich vzájomných zápasoch so City, a to bez toho, aby inkasoval. Guardiola nikdy vo svojej kariére neprehral s jedným súperom toľkokrát po sebe vonku.

„Začali sme veľmi dobre, ako sa to zvyčajne stáva proti Tottenhamu, ale potom sme spravili chybu a potrestali nás,“ ľutoval.

Tottenham zvíťazil vďaka poctivému tímovému výkonu. Dokázal to napriek červenej karte pre stopéra Cristiana Romera po druhej žltej karte v závere zápasu. Okrem toho mu chýbal aj ďalší dôležitý muž: taliansky manažér Antonio Conte, ktorý sa doma doliečuje po operácii žlčníka. Mužstvo teraz viedol jeho asistent Cristian Stellini.

Ten povedal, že Conte po zápase so svojimi hráčmi telefonoval. Bol šťastný z víťazstva a dal im

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie