Na hlavný obsah

V prvom kole volieb mali tipujúci jasného favorita. Pred druhým kolom sa karta otočila

Podľa bookmakerov sú stávkari skôr konzervatívnejší.

V prvom kole volieb mali tipujúci jasného favorita. Pred druhým kolom sa karta otočila
Pred druhým kolom prezidentských volieb padli už aj prvé niekoľkotisícové tipy. Foto: RTVS

Kurzy na prezidentských kandidátov sú v stávkových kanceláriách takmer vyrovnané. O niečo málo navrch má však podľa bookmakerov v súčasnosti Ivan Korčok pred Petrom Pellegrinim. Po prvom kole volieb prišli niektorí tipujúci o tisíce eur. Iní si zas polepšili aj o desaťtisíce.

Najviac peňazí stávkari vsadili na to, že Štefan Harabin postúpi do druhého kola prezidentských volieb. Najväčšia skupina stávkarov verila vo víťazstvo Petra Pellegriniho v prvom kole volieb. „Najväčšia prehra bola 10-tisíc eur, vsadených naňho,“ priblížil bookmaker Niké Richard Slušný.

Prezidentským voľbám z pohľadu stávkových kancelárií sa v Správach RTVS venoval redaktor Radoslav Šebo:

Z výhry sa napokon tešili tí, ktorí za víťaza prvého kola tipovali Ivana Korčoka. „Zaujímavá bola stávka, myslím, že štyritisíc eur na to, že pán Korčok vyhrá prvé kolo,“ uviedol hlavný bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

„Najväčšieho výhercu sme mali na výhru Ivana Korčoka, kde si jeden z klientov vsadil 20-tisíc eur na jeho výhru a zobral 50-tisíc eur na výhre,“ pokračoval Slušný.

Väčšiu šancu dávali Pellegrinimu

Spomedzi kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola prezidentských volieb, dávali tipujúci väčšiu šancu na úspech Petrovi Pellegrinimu. „Zhruba tri štvrtiny stávok boli na Petra Pellegriniho. Po tom prvom kole sa to už otočilo. Momentálne máme zhruba už dve tretiny stávok na víťazstvo Ivana Korčoka,“ priblížil Slušný.

„Klienti sa prikláňajú k tejto variante, že je to vyrovnané. Možno trošku viac na strane pána Korčoka,“ pokračoval Boško.

Niekoľkotisícové stávky

Pred druhým kolom prezidentských volieb padli už aj prvé niekoľkotisícové tipy, či už na víťazstvo jedného, alebo druhého prezidentského kandidáta.

Najvyššia suma, ktorú dal tipujúci do stávky na víťazstvo Ivana Korčoka, je zatiaľ 7 500 eur. Najvyšší vklad na víťazstvo Petra Pellegriniho je aktuálne 21 800 eur. Ide však o stávku, ktorú uzavrel ešte pred prvým kolom volieb.

„Už začínajú aj vyššie sumy, oni, samozrejme, prídu až deň pred voľbami, vtedy sa to tak najviac začne stávkovať,“ vysvetlil Boško.

Podľa bookmakerov stávkových kancelárií sú stávkari skôr konzervatívnejší, než by uprednostnili tzv. live stávky. Ide o stávky, pri ktorých sa kurzy menia v čase, v závislosti od vývoja situácie počas volieb a tesne pred spočítavaním hlasov.

„Ale máme, samozrejme, aj veľa tipujúcich z tých mladších ročníkov, ktorí tipujú aj počas stávok, možno na základe toho, čo videli vo volebnej miestnosti, koľko je tam ľudí, možno na základe toho predpovedajú, že ako by sa to mohlo vyvíjať,“ dodal Slušný.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko