Denník N

Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalície

Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS). Foto - TASR
Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS). Foto – TASR

Útoky vládnej koalície na mimovládky sú útokmi na práva občanov aj v takej veci, akou je ich ústavné právo na priaznivé životné prostredie.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je bývalý poradca predsedu vlády

Tomáš Taraba sa vyviezol do vrcholnej politiky v roku 2020 na chrbte fašistov z ĽSNS a nebolo to z jeho strany faux pas, ktoré sa stane človeku raz život, keď tak veľmi chce byť poslancom parlamentu, že sa pozabudne rozhliadnuť po ostatných ľuďoch na kandidátke. Taraba vedel, za koho kandiduje, nič neľutuje, on je taký. Takže sa nemôžeme ani diviť, aké politické metódy používa a koho na ne namotáva. Ľudí rozvášnených Tarabovým systematickým huckaním zmapoval v tomto blogu bývalý poslanec a takpovediac kronikár temných zákutí slovenskej spoločnosti Ján Benčík. Je to znôška primitívnych vulgárností. Na zaplakanie. Ale Tomáš neplače, on sa z toho teší, odhadujeme. Veď možno mu z nich kvapne ďalšia funkcia.

Hovoríme o funkcii europoslanca. Taraba totiž kandiduje do Európskeho parlamentu na kandidátke SNS. Nie je na nej jediný minister, lebo je tam s ním aj ministerka Martina Šimkovičová. A to je ďalšia vec hodná povšimnutia. Jeden by povedal, že keď sa niekto stane veľaváženým ministrom, má vážny záujem riadiť, rozhodovať, skrátka pracovať pre štát vo výkonnej moci. Taraba so Šimkovičovou zjavne nie sú zapálení pre prácu vo výkonnej moci. Nikdy to síce verejne nepotvrdia, že plat a relatívny komfort europoslanca prebíja slovenské ministerské i poslanecké pachtenie, ale čo iné ako materiálny prospech by ich v nenávidenom Bruseli tak lákalo? No. Ešte v europarlamente nie sú, ešte im môžu občania a občianky povedať – pekne vy len pracujte na ministerstvách (ešte republika nie je dostatočne rozbitá a rozoštvaná).

Beda im

Averzia ministra Tarabu k elementárnej slušnosti a demokracii má viac podôb. Jednou z nich je naozaj hlboké nepriateľstvo k 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Tomáš Taraba

Životné prostredie

Komentáre

Teraz najčítanejšie