Žena z Južnej Kórey tvrdí, že sa stala obeťou podvodníka, ktorý sa vydával za jej idola Elona Muska. „Dňa 17. júla 2023 si ma Musk pridal ako priateľa na Instagrame. Aj keď som sa po prečítaní jeho biografie stala miliardárovou veľkou fanúšičkou, najprv som tomu nechcela uveriť,“ prezradila žena televízii KBS.

Časom ju ale podvodník presvedčil a ona si naozaj začala myslieť, že komunikuje s pravým Muskom. Osoba, s ktorou si písala, jej totiž podľa Business Insideru poslala fotografie miliardárovho občianskeho preukazu, ako aj zábery Muska pri práci. „Hovoril o deťoch a o tom, ako sa helikoptérou presúva medzi sídlami Tesly a Space X. Vysvetlil mi, že zvykne kontaktovať náhodných fanúšikov,“ uviedla podvedená žena s tým, že miliardár jej dokonca počas videohovoru vyznal lásku. S veľkou pravdepodobnosťou sa ale rozprávala s Muskovou deepfake verziou.

Podvodník ženu nakoniec presvedčil, aby mu na účet v banke previedla 70 miliónov kórejských wonov, čo je zhruba 50-tisíc dolárov. Juhokórejčanke prisľúbil, že peniaze zainvestuje a urobí z nej boháčku.

Ďalšie dôležité správy

Elon Musk
Neprehliadnite

Odmeny pre Muska sú späť v hre. Tesla tlačí na akcionárov, aby mu 56 miliárd znovu schválili