Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialený plat pre šampióna Verstappena. Majster sveta má rokovať o odchode do Mercedesu

Vo formule 1 preniká na verejnosť jedna bombastická správa za druhou. Ani nie 24 hodín po tom, čo zdroje naznačovali odchod technického riaditeľa Adriana Neweyho z Red Bullu, teraz prišiel na rad aj trojnásobný majster sveta Max Verstappen.

26.04.2024 18:12
Max Verstappen Helmut Marko Foto:
Max Verstappen s ostrieľaným poradcom tímu Red Bull Helmutom Markom.
debata

Ako informoval web Essentiallysports nemecké zdroje avizujú, že Verstappen sa stretne so šéfom Mercedesu Totom Wolffom a ďalšími zástupcami stajne, aby rokovali o zmluve pre Holandského pilota.

Mercedes je údajne ochotný zaplatiť Holanďanovi až 160 miliónov dolárov ročne, aby ho získal do svojich radov. Všetky špekulácie, odchody a možné transakcie odštartoval týždeň pred štartom sezóny sedemnásobný šampión F1 Lewis Hamilton.

Britský pilot totiž svojmu šéfovi Wolffovi spôsobil bolesti hlavy oznámením o odchode do Ferrari od sezóny 2025. Verstappen je pravdepodobne jediným jazdcom na štartovom rošte F1, ktorý dokáže Hamiltona na pozícii jednotky Mercedesu nahradiť.

Expert o prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari
Video
Známy komentátor F1 o odchode Hamiltona do Ferrari.

Podľa nemeckých médií dokonca viac ako 90 percent zamestancov Mercedesu chce, aby bol Holanďan tým pilotom, ktorý nahradí odchádzajúceho Bri­ta.

Mnohí experti na svet formuly 1 informovali, že Toto Wolff vycítil šancu na získanie Verstappena po tom, čo sa v Red Bulle spustili hry o mocenské postavenie kvôli vyšetrovaniu šéfa tímu Christiana Hornera.

Wolff údajne ponúkol Verstappenovi plat rovnajúci sa tomu Hamiltonovmu a Holanďan dostal možnosť priviesť so sebou do tímu aj dlhoročného poradcu Helmuta Marka.

Scuderia Ferrari Čítajte viac Veľká zmena: Ferrari mení názov vo formule 1. Tím z Maranella neodolal miliónom

Všetko nasvedčuje tomu, že rokovania o príchode Verstappena do Mercedesu naberú reálne kontúry po Veľkej cene Miami. Po nej totiž má prísť k stretnutiu Verstappena s Wolffom, Olom Kalleniusom (generálny riaditeľ Daimler) a Sirom Jamesom Ratcliffom, najväčším akcionárom spoločnosti INEOS.

Na Verstappenovej strane stola sa očakáva prítomnosť jeho otca Josa a zástupcu rodiny Raymonda Vermeulena. Pre doplnenie Ferrari ponúklo Hamiltonovi 100 miliónov dolárov ročne, čo z neho urobí v budúcom roku najlepšie zarábajúceho jazdca F1. Teda ak Verstappen nezmení farby, keďže Woff má byť ochotný dať až 160 miliónov.

Verstappenov súčasný kontrakt s Red Bullom platí až do konca sezóny 2028, no existuje v ňom výstupná klauzula, ktorá Holanďanovi umožňuje odísť, ak z tímu odíde Helmut Marko.

Fanúšikovia F1 pookrejú. Slávny okruh vtedy a dnes Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Preteky formuly 1 sa na okruhu Reims-Gueux v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #formula 1 #Max Verstappen