Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

PPF zvýšila podiel v nemeckej mediálnej skupine ProSiebenSat.1

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podiel PPF Group v nemeckej mediálnej skupine vzrástol na 15,04 %, uvádza sa v piatkovom vyhlásení skupiny.

Praha 2. júna (TASR) - Skupina PPF, ktorú ovláda Renáta Kellnerová, zvýšila svoj podiel v ProSiebenSat.1. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Podiel PPF Group v nemeckej mediálnej skupine vzrástol na 15,04 %, uvádza sa v piatkovom vyhlásení skupiny. PPF má v ProSiebenSat.1 aktuálne 11,6 % hlasovacích práv.

"Zvyšovanie nášho podielu v ProSiebenSat.1 dokazuje, že PPF je dlhodobým investorom s bohatými skúsenosťami v oblasti televízneho vysielania, ktorý môže prispieť k zvýšeniu hodnoty poprednej nemeckej mediálnej spoločnosti," uviedol Didier Stoessel, ktorý je podľa vyhlásenia zodpovedný za investície PPF.

Skupina PPF prevádzkuje viacero televíznych a on-line mediálnych spoločností v strednej a juhovýchodnej Európe, ako napríklad Central European Media s veľkým počtom televíznych kanálov. Považuje sa za aktívneho investora v telekomunikačnom, mediálnom a technologickom sektore.

PPF oznámila, že získala podiel v ProSiebenSat.1 vo februári, keď v nemeckej skupiny vlastnila 9,1 %. PPF je aktuálne druhým najväčším akcionárom ProSiebenSat.1 po skupine MediaForEurope (MFE), ktorú kontroluje rodina bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho. MFE vlastní takmer 30 % v ProSiebenSat.1.