Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko zbiera peniaze na pohreb tragicky zosnulej pretekárky. Všetko, čo mala, vraj investovala do auta

Po smrti pretekárky a navigátorky rely Aleny Krejčíkovej, ktorej sa stala osudná nehoda pri súťaži Rely Šumava Klatovy, vznikla na platforme "Znesnáze" zbierka na podporu jej rodiny.

24.04.2024 19:00
Alena Krejčíková Foto:
Tragicky zosnulá Alena Krejčíková.
debata (3)

Krejčíková totiž pretekala v tíme so svojím manželom, ktorý vozidlo riadil aj pri osudnej nehode. Spoločne vraj do pretekania vkladali väčšinu financií, preto teraz jej rodina nemá peniaze ani na jej pohreb.

"Alena rozdávala lásku a tony pozitívnej energie, kadiaľ prešla. Verila v dobro, čo je v ľuďoch. Nikdy za život o nikom nepovedala nič zlé a nikdy nikoho nesúdila.

Bola bojovníčka, ktorá nikdy nič nevzdala a všetkému sa stavala čelom a hrdo," uviedol na webovej stránke zbierky Alenin manžel.

Pár spolu pretekal jedenásť rokov.

Za celú kariéru mali partneri vraj len dve nehody, tá posledná sa však pre Alenu stala osudnou. Krátko po prevoze do nemocnice podľahla ťažkému poraneniu hlavy. Pretože na účasti v súťažiach rodina dlhodobo veľa šetrila, nemá teraz peniaze ani na Alenin pohreb.

Max Verstappen Čítajte viac Komentátor Eisele: Za Schumachera by mechanici aj zomreli, Hamiltona v tíme ofukujú. Verstappen? Najprv sa zahrá, potom nasadí prilbu a trhá asfalt

K tragickej nehode došlo v sobotu krátko popoludní. „Pri obci Strážov vodič s vozidlom Subaru Impreza z doteraz presne nezistených príčin vyletel s vozidlom mimo trať do poľa,“ povedal cez víkend policajný hovorca Ondřej Hodan.

Organizátori následne zvyšok súťaže zrušili.

Podľa hovorkyne plzenskej záchrannej služby Márie Svobodovej utrpela spolujazdkyňa veľmi vážne zranenia a bola v bezvedomí a so zaistenými dýchacími cestami po resuscitácii transportovaná letecky do Fakultnej nemocnice Plzeň – Lochotín.

V nemocnici ale svojim zraneniam nakoniec podľahla.

Smrteľná nehoda poznamenala domáci šampionát v rely po takmer jedenástich rokoch. V októbri 2013 zomrel pri nehode na Rely Příbram spolujazdec Ján Jinderle junior. O rok neskôr zahynul jazdec Miloš Vágner na Rely Krkonoše, ktorá sa išla ako voľná súťaž.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rely