Denník N

High 5ive: Krčmový zbor – len si tak spoločne zaspievať

Krčmový zbor. Foto - Jacob Morrison / Pub Choir
Krčmový zbor. Foto – Jacob Morrison / Pub Choir

Pravidelný osobný výber počinov z mora (pop)kultúry, ktoré by vás mohli zaujať.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

*

Večer si zájdete sadnúť do podniku s priateľmi. Čas pokročí a pri vedľajšom stole začne skupinka ľudí spievať. Postupne sa pridajú ďalší, nakoniec sa spevom otriasa celé pohostinstvo. Ak nemáte na takúto zábavu náladu, nepridáte sa. Nedá sa však nepozorovať: v akte spevu sa cudzí a rozmanití ľudia na chvíľu stávajú družinou.

Na tomto princípe stojí projekt Pub Choir. Ide o organizovanú formu kolektívneho spievania. Nepotrebujete na to žiadnu prípravu ani nadanie. Len sa zapojíte do spoločného prejavu. Pozrite si, ako to vyzerá, keď sa ľudia stretnú, aby si zaspievali Creep od Radiohead, Yellow od Coldplay či The Winner Takes It All od ABBA.

*

Sedel na pódiu a diskutoval o tom, ako sa môžu chrániť autori a autorky, ktorí sú ohrozovaní násilím. Zrazu z publika vyskočil muž a napadol ho nožom. S mnohými bodnými ranami bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

High 5ive

Kultúra

Teraz najčítanejšie