Na hlavný obsah

OĽANO dalo premiérovi Ódorovi dve podmienky pre získanie podpory v parlamente

Jednou z nich je zachovanie príspevku na dieťa.

OĽANO dalo premiérovi Ódorovi dve podmienky pre získanie podpory v parlamente
Líder OĽANO Igor Matovič a šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Foto: RTVS

Premiér Ľudovít Ódor pokračuje v rokovaniach s predstaviteľmi politických strán o podpore programového vyhlásenia vlády. V sobotu (3. 6.) mal stretnutie s lídrom hnutia OĽANO Igorom Matovičom a šéfom poslaneckého klubu OĽANO Michalom Šipošom.

Rokovanie premiéra s predstaviteľmi OĽANO trvalo niečo vyše hodiny. Hnutie dalo Ódorovi dve základné podmienky, za ktorých si vedia predstaviť, že OĽANO v parlamente vysloví dôveru úradníckej vláde a programovému vyhláseniu.

Prvou podmienkou je zachovanie 200-eurového príspevku na dieťa a druhou je vyrokovanie 500-eurovej odmeny pre ľudí, ktorí sa zúčastnia na septembrových predčasných parlamentných voľbách.

Programové vyhlásenie by mala úradnícka vláda predložiť do 14. júna, teda na najbližšiu parlamentnú schôdzu. To, či získa podporu, alebo nie, nezmení nič na tom, že táto vláda dovedie krajinu do predčasných volieb. Bude mať však oklieštené kompetencie.

Sobotným stretnutím Ódora s OĽANO sa skončili rokovania premiéra s predstaviteľmi parlamentných politických strán. S reakciou by mal úrad vlády prísť v priebehu budúceho týždňa.

Už skôr sa s premiérom stretli strany Hlas-SD a Smer-SD, ktoré avizovali, že úradnícku vládu v Národnej rade SR nepodporia. Progresívne Slovensko i SaS deklarovali, že vláde dôveru vyslovia. Hnutie Sme rodina vyslovenie dôvery nevylúčilo, zatiaľ čo postoj Za ľudí ostáva v tejto otázke taktiež otvorený.

Téme podpory pre úradnícku vládu sa v Správach RTVS o 19.00 venovala redaktorka Klára Grausová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko