Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tajomstvo Shiffrinovej suverenity: Držím sa rady od Federera

Bude po vlaňajšej katastrofe na olympiáde v Pekingu rozprávka v Méribeli? Američanka Mikaela Shiffrinová je favoritkou na zlato v troch zo štyroch disciplín, v ktorých sa na MS predstaví. A pred ostrým štartom si zaspomínala aj na stretnutie s Rogerom Federerom.

06.02.2023 07:00
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Koľko medailí získa Mikaela Shiffrinová na MS v lyžovaní?
debata

Shiffrinová bude na majstrovstvách sveta štartovať okrem pondelkovej kombinácie (super G + slalom), ktorú môžete sledovať aj v online prenose, aj v super G, obrovskom slalome a slalome.

Na tlačovej konferencii pred začiatkom šampionátu hovorila Shiffrinová aj o večeri, ktorú absolvovala so švajčiarskou tenisovou legendou Rogerom Federerom a jeho manželkou Mirkou. Uskutočnila sa vlani v Lanzerheide, kde 20-násobný grandslamový víťaz prekvapil fanúšikov aj samotné lyžiarky.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Vlhovej a spol. dáva na frak. Čo je? Čomu verí? Koľko zarába? Toto sú Shiffrinovej tajomstvá

„Nečakane sa zastavil na pretekoch Svetového pohára. Všetci boli z jeho prítomnosti nadšení,“ uviedla Shiffrinová. Američanka sa neskôr na spomínanej večeri dočkala od Federera dôležitej rady.

„Povedal, že by som sa mala tešiť z úspechov a nemyslieť hneď na ďalšie preteky alebo tréning. Len sa zastaviť a zhlboka sa nadýchnuť. Tým sa riadim počas celej tejto sezóny,“ skonštatovala Shiffrinová.

10 výrokov a pochopíte, prečo je Mikaela šampiónka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
"Snívajte vo veľkom, ale nebuďte naštvaní, ak...

A že jej táto rada pomohla. Američanka nemá v tomto ročníku konkurenciu. Vyhrala už jedenásť pretekov Svetového pohára a v predstihu mohla osláviť aj zisk malého krištáľového glóbusu za slalom. „Som veľmi spokojná s tým, ako sa veci vyvíjajú. Tlak je veľký aj teraz, ale snažím sa zostať uvoľnená,“ dodala Shiffrinová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Méribel #MS v lyžovaní 2023