Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Toto sú ocenené osobnosti za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Plaketu získal aj zosnulý V. Krčméry
Zdielať na

Toto sú ocenené osobnosti za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Plaketu získal aj zosnulý V. Krčméry

Zdroj: FB - SlovakAid

BRATISLAVA / Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Rastislav Chovanec ocenil štyri osobnosti za mimoriadny prínos pri šírení dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí. Ocenenia im udelil vo štvrtok, 9. novembra za prítomnosti šéfa rezortu Juraja Blanára (Smer-SD) na samite SlovakAid Development v Bratislave.

Plakety si prevzali Andrea Najvirtová z neziskovej organizácie Človek v ohrození, Šárka Petrová z neziskovej organizácie pomáhajúcej utečencom Shingala Azad a Peter Hulényi z Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. Ocenenie získal in memoriam aj profesor Vladimír Krčméry, ktorý založil aj pôsobil na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. 

"Svojou neúnavnou prácou, odhodlaním, zanietením a ochotou pomáhať tým najzraniteľnejším ste pre nás všetkých inšpiráciou. Pomáhaním tým, ktorí to potrebujú, nielen zlepšujete ich životy, zároveň posilňujete vzťahy a väzby s krajinami a ich obyvateľmi v rôznych častiach sveta. Aj vďaka vašej práci si uvedomujeme, že pre riešenie výziev súčasného sveta je nevyhnutná spolupráca medzinárodného spoločenstva," vyhlásil Chovanec.

Samit, ktorého cieľom je zhodnotiť výsledky a úspechy poskytovania slovenskej humanitárnej spolupráce a rozvojovej pomoci v zahraničí, sa končí v piatok, 10. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy