Jozef Kabaň, uznávaný dizajnér s bohatým portfóliom úspechov pre značky ako BMW, Škoda a Rolls-Royce, sa teraz pripája k automobilke MG v pozícii viceprezidenta Globálneho dizajnového centra. Táto správa prináša novinky o jeho významnej novej role a očakávaných projektoch v rámci automobilky MG.

Spoločnosť MG potvrdila, že 51-ročný Jozef Kabaň prijal funkciu viceprezidenta Globálneho dizajnového centra a že prevezme vedenie globálneho dizajnu a identity značky MG. Jeho úlohou bude rozvoj globálneho dizajnového jazyka MG v dobe, keď automobilka oslavuje 100. výročie svojho vzniku. Jeho príchod do spoločnosti sa náhodou kryje s predstavením vysokovýkonného roadstera Cyberster EV, ktorý sa očakáva v roku 2024.

V krátkom čase MG plánuje predstaviť aj svoj najnovší koncepčný automobil EXE181 na autosalóne v Pekingu. Tento model, inšpirovaný legendárnym vozidlom EX181 z roku 1957, ktorého rekordy vo vysokej rýchlosti dodnes oslavujú fanúšikovia automobilového športu, bude jasnou ukážkou smerovania, ktorému sa značka MG ubudúcnosti uberie.

Jozef Kabaň, absolvent prestížnej Kráľovskej akadémie umenia v Londýne, si získal celosvetové uznanie svojou prácou pre niektoré z najvýznamnejších značiek automobilového priemyslu. Jeho portfólio zahŕňa dizajn legendárneho superauta Bugatti Veyron a mnohé iné ikonické modely. Pred príchodom k MG zastával funkciu hlavného dizajnéra exteriéru v spoločnosti Audi, kde mimo iného pracoval na dizajne kupé Audi A5.

Príchod Jozefa Kabaňa do automobilky MG je vnímaný ako významný krok smerom k posilneniu dizajnových aspektov značky a k príprave na nové výzvy, ktoré čakajú výrobcu v rámci dynamického a konkurenčného trhu automobilov. S jeho skúsenosťami a kreativitou sa očakáva, že prinesie nové vízie a inovácie do designu vozidiel MG.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú