2023-10-16 09:00:00
PR VAM
PR VAM
Zdroj: PR VAM

Toto sú 3 najčastejšie dôvody, prečo sa kradnú autá na Slovensku

Niektoré vozidlá končia ako náhradné diely v neautorizovaných servisoch, iné si nájdu nových majiteľov v zahraničí.

Prísť na parkovisku a nájsť tam už len prázdne miesto, je nočná mora snáď každého majiteľa auta. Objasnenosť krádeží vozidiel na Slovensku je pomerne malá. Záleží, aký plán s nimi zlodeji majú. Vo väčšine prípadoch ich čaká niektorý z týchto 3 osudov:

  1. Náhradné diely. Ide o druh krádeže na objednávku. Neautorizovaný servis potrebuje opraviť určitý model vozidla a chce ušetriť na náhradných dieloch. Preto namiesto objednávky na oficiálnom webe výrobcu si ich objedná u autičkárov. Tí sa postarajú o rýchle doručenie.
  2. Iná trestná činnosť. Zlodeji ukradnú auto so zámerom spáchania inej trestnej činnosti. Najčastejšie ide o prevádzačstvo, ale v minulosti boli zaznamenané aj prípady, kedy s ním vykradli banku či bankomat.
  3. Legalizácia. Zlodeji ukradnú auto, prevezú ho do inej krajiny, častokrát na inom kontinente, a tam ho zlegalizujú. Deje sa to najmä pri luxusných modeloch.

Zdroj: PR VAM

Ak nechcete, aby vaše vozidlo postihol jeden z týchto osudov, odporúčame inštaláciu dodatočného zabezpečovacieho systému. Ideálne takého, ktoré funguje na mechanickom a elektronickom princípe zároveň. Na Slovensku je populárny VAMPIRE Lite.

Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže blokovať až 7 komponentov auta. Kým nezasuniete do vozidla špeciálny VAM kľúč, týchto 7 častí zostáva zablokovaných a s automobilom nepohnete.

Jeho ďalšou veľkou výhodou je, že každá montáž je jedinečná. To znamená, že aj keby ste postavili vedľa seba 2 navlas rovnaké automobily s týmto zabezpečením, nedokážete ho prelomiť rovnakým spôsobom.

VAMPIRE Lite je postavený na technológii, ktorú za posledných takmer 30 rokov nikto neprekonal. Preto ochráni vozidlo pred:

• použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu,

• použitím čítačky kódov či diaľkových ovládaní,

• výmenou spínacej skrinky,

• výmenou riadiacej jednotky motora,

• výmenou palubnej dosky,

• použitím duplikátu kľúča!

Zdroj: PR VAM

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Systém si nevyžaduje žiadnu mesačnú aktualizáciu, poplatky ani servis. Môžete si ho dať namontovať v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na https://vam-system.sk/


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo