Exminister Hirman: Ako Fico s Dankom dali zarobiť americkým zbrojárom

Pred voľbami budú zrejme pribúdať politické útoky a vyťahovanie nekalých praktík. Výnimkou nebudú ani útoky medzi jednotlivými politickými stranami. Najnovšie exminister hospodárstva Karel Hirman skritizoval predsedu Smeru Roberta Fica a šéfa SNS Andreja Danka.

03.06.2023 10:06
Karel Hirman Foto:
Exminister hospodárstva Karel Hirman.
debata (5)

Hirman hovorí, že Fico s Dankom dali zarobiť americkým zbrojárom. Za dve miliardy dolárov u nich objednali dodávky vrtuľníkov Black Hawks a stíhačiek F-16, tvrdí.

„Ako protihodnotu si nevyžiadali štandardné protiplnenia v podobe časti výroby niektorých dohodnutých zbraňových komponentov v slovenských firmách. Vysolili dve miliardy dolárov, ale vlastným slovenským zbrojovkám a občanom nedali zarobiť ani dolár,“ píše na Facebooku.

Karel Hirman Čítajte viac Exminister Hirman: To, čo spravil Putin, si nedovolil nikto pred ním. Strelili si s Gazpromom do nohy

„Naša vláda nielenže objednávala zbrane prevažne u európskych výrobcov, ale hlavne dojednala záväzné objednanie rôznych komponentov a častí u slovenských výrobcov v objeme 40 až 50 percent hodnoty! A navyše slovenské firmy získavajú podiely aj na dodávkach týchto zbraňových systémov aj pre ďalšie krajiny,“ pokračuje v kritickom statuse.

Na záver dodáva, že je mýtus, že bývalý český prezident Václav Havel zdecimoval slovenský zbrojný priemysel. „Je to mýtus. Ale to, že Fico s Dankom naozaj pripravili naše zbrojovky o stovky miliónov eur možných príjmov a minimálne stovky ľudí o perspektívne pracovné miesta je fakt!“, tvrdí Hirman.

„Američania ďalšieho tak štedrého a hlúpeho zákazníka, ako bolo vládne duo Fico-Danko, asi ťažko nájdu. A my všetci na Slovensku, ak ich zase zvolíme, prídeme v dôsledku ich obmedzenosti veľmi pravdepodobne o ďalšie obrovské peniaze a pracovné príležitosti,“ zakončil exminister hospodárstva svoj status.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Danko #Karel Hirman