Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ďalšia mŕtvica českej legendy?! Okamžitý prevoz do nemocnice, spevákov syn prezradil viac o jeho stave!
Zdielať na

Ďalšia mŕtvica českej legendy?! Okamžitý prevoz do nemocnice, spevákov syn prezradil viac o jeho stave!

Zdroj: archív blesk.cz

Fanúšikov populárneho hudobníka a humoristu Františka Ringo Čecha (79) poriadne vydesila správa, že bol pre mŕtvicu v nedeľu večer prevezený sanitkou do nemocnice. O tom, čo sa mu prihodilo, sa presne nič bližšie nevie. V tejto chvíli sa však zdá byť zotavený.

​Hovorí sa staroba – choroba. Ringo má tesne pred osemdesiatkou a môže to len potvrdiť. Našťastie sa zatiaľ dokázal z chorôb vystrábiť, ale neblahé skúsenosti má aj on. V staršom veku sa u mnohých postupne objavujú problémy s mozgom, najmä s pamäťou, ale vyskytujú sa často aj cievne a mozgové príhody rôzneho druhu a intenzity. Niečo také zrejme postihlo v nedeľu večer aj večne vtipkujúceho hudobníka a maliara. Nebola to však jeho prvá skúsenosť s podobnou príhodou. Dve predchádzajúce sa mu prihodili zhodou okolností v Rakúsku.

Ako blesk z čistého neba prišla v nedeľu večer správa, ktorá odznela v relácii Showtime: "Ako nám potvrdil syn Františka Ringo Čecha, jeho otecko bol teraz vo večerných hodinách prevezený do nemocnice Na Homolke s mozgovou príhodou." Nič viac nepovedali, no na druhý deň dopoludnia sa podarilo s ním v nemocnici telefonicky spojiť redakcii Blesku. "Žijem, je mi fajn, o dvanástej odtiaľto pôjdem domov. Neľakajte sa, všetko je v poriadku," zdieľal dobrú správu. "Popoludní som bol v Edene na ligovom zápase Slávie a všetko bolo v najlepšom poriadku. A potom, neviem, čo to bolo, nič sa nevie, zdá sa, že ma niečo uhranulo." On sám mŕtvicu, ako to podľa všetkého prvotne interpretoval jeho syn, nepripúšťa: "Ja neviem, kto tento nezmysel rozšíril."   

František Ringo Čech s kolegyňou Dádou Patrasovou v piesni Cihlu tam! Cihlu sem! z roku 1984: 

"Oteckovi je oveľa lepšie. Je však veľmi unavený. A už je v domácom prostredí. Dúfame, že čoskoro bude natoľko fit, že si z toho, ako je zvyknutý, urobí žarty," informoval Čechov syn Michal. Pred tromi rokmi bol pre otcovu mozgovú príhodu za ním v nemocnici v Rakúsku. "Mal som šťastie, že ma kleplo v Rakúsku. Odviezli ma do nemocnice kardinála Schwarzenberga a prišla za mnou dcéra so synom. Ale ja som si myslel, že za mnou prišli mama a otec. Ale nakoniec sa všetci čudovali, že som sa z toho takto vylízal," spomínal na to sám Ringo, ktorý sa predtým v roku 2019 v rakúskej nemocnici ocitol pre zmenu po nakazení kliešťom. "Mal som kliešťovú encefalitídu a meningitídu. Vyskúšal som si, aké to je, keď odchádzate. To vidíte stále horšie, horšie a horšie a potom je nič," zveril sa s ďalšou trpkou skúsenosťou. Dúfame, že sa aj z tej najnovšej dostane bez následkov.

František Ringo Čech je všestranný umelec, okrem hudby sa venuje aj maľovaniu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie