Denník N

Graf dňa: Najväčšie technologické firmy aj vďaka umelej inteligencii dosiahli fenomenálne zisky

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Z veľkej päťky technologických firiem zatiaľ zverejnili výsledky za prvý štvrťrok Alphabet, Meta a Microsoft.
  • Zisk najviac poskočil spoločnosti Meta, investorov však sklamali slabšie vvyhliadky do budúcnosti.

Výsledky veľkých amerických technologických spoločností zatiaľ ukazujú, že sa im darí očakávania okolo umelej inteligencie napĺňať. Najviac na nej dokážu zarobiť firmy, ktoré predávajú výpočtovú silu, Meta však aj s výbornými výsledkami investorov sklamala.

Z veľkej päťky Alphabet, Microsoft, Meta, Amazon a Meta už zverejnili finančné výsledky za prvý štvrťrok prvé tri spoločnosť. Výrazne im rástli tržby a vďaka znižovaniu nákladov aj zisky, ukazuje Graf dňa. Oba ukazovatele najviac poskočili matke Facebooku, spoločnosti Meta, ktorej zisky sa medziročne viac ako zdvojnásobili. Hoci hospodárenie Microsoftu sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Startupy

Technológie

Umelá inteligencia

Ekonomika

Teraz najčítanejšie