Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hasiči ukončili práce pri odstraňovaní následkov povodní v Taliansku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nedávne záplavy v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska spôsobili škody za viac ako sedem miliárd eur.

Bratislava 3. júna (TASR) - Slovenskí hasiči ukončili svoju činnosť pri talianskych mestách Ravenna a Conselice, kde pomáhali pri odstraňovaní následkov povodní. Celkovo prečerpali 1.350.000 kubických metrov (m3) vody. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

"Hasiči vykonávali čerpanie na dvoch čerpacích stanoviskách. Na prvom mieste nasadenia pri meste Ravenna bolo prečerpaných 602.000 m3 vody zo zaplavených oblastí, do kanála, ktorý ústil v prístave. Na druhom stanovisku, blízko mesta Conselice, bolo prečerpaných 748.000 m3 vody," uviedla.

Slovenský vysokokapacitného odčerpávania (HCP) sa v súčasnosti pripravuje na odchod z Talianska. "Po zbalení základne a vecných prostriedkov je odchod naplánovaný na 14.00 h," doplnila hovorkyňa.

Prácu slovenských hasičov podľa jej slov ocenili primátorka mesta Conselice Paola Pula, slovenská veľvyslankyňa Karla Wursterová, belgický veľvyslanec Alvaro Ravaglioli aj primátor Ravenny Michele De Pascale.

Nedávne záplavy v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska spôsobili škody za viac ako sedem miliárd eur. Slovensko vyslalo do Talianska 25 hasičov a dve veľkokapacitné čerpadlá, ktoré umožňujú spolu odčerpať 6000 kubických metrov vody za hodinu.