2023-11-22 06:00:00
Ako sa vysporiadať s
Ako sa vysporiadať s nepriaznivými situáciami na cestách?
Zdroj: Getty Images/supergenijalac

Nesprávne palivo, rozbité čelné sklo, či krupobitie? Všetko sa dá vyriešiť, keď viete na koho sa obrátiť

Cestovanie osobným motorovým vozidlom je každodenný chlebíček väčšiny z nás. S autom sa toho dá za deň stihnúť omnoho viac.

 

 

 

Keď však do cesty príde problém a s autom sa niečo stane, je dobré vedieť čo robiť a na koho sa obrátiť. Pripravili sme pre vás prehľad troch situácií, do ktorých sa na vašich cestách môžete dostať a ktoré síce najprv môžu pôsobiť ako hotové nešťastie, no so správnou pomocou ich zvládnete bez problémov.

Natankovanie nesprávneho paliva

Stalo sa to už mnohým a ešte sa to mnohým aj stane. Naftové auto je služobné, doma však máte benzínové. Človek sa na chvíľu zamyslí a už drží v rukách tankovaciu pištoľ pri stojane, ktorý používa najčastejšie. Pravdou je, že benzínovému autu nafta nechutí, no naftové auto benzín vyslovene neznáša.

Náhle vytriezvenie a uvedomenie si zámeny môže byť drahé. Dôležité však je vedieť, čo v takom prípade robiť. V prvom rade – neštartovať motor. Ak ste si zámenu uvedomili až po naštartovaní, motor rýchlo vypnite. Ak ešte pred tým, máte šťastie v nešťastí. Dobré je, že ste štartovaním neriskovali poškodenie motora, horšie je, že s autom pravdepodobne nebudete môcť hneď odísť, inak vášmu tátošovi hrozia závažné technické problémy. Najlepšie čo môžete urobiť, je zavolať do poisťovne. Poistenie AutoMat od Kooperativy zahŕňa aj doplnkové služby, medzi ktoré patrí aj pomoc pri zámene paliva. Prídu za vami, nádrž vyprázdnia a prečerpajú palivo. No a ak ste predsa len naštartovali, poradia vám čo ďalej. Je skrátka dobré vedieť, čo robiť a mať niekoho, s kým sa poradiť.

Zdroj: Getty Images/Sam Edwards

Živelná pohroma

Tu je predvídanie na prvom mieste. Predvídať živelnú pohromu však veľmi nejde, aj meteorológovia majú čo robiť, aby riziko odhadli aspoň pár hodín pred udalosťou. Lepším predvídaním je, že sa niečo také naozaj môže stať a môže to poškodiť, či dokonca zničiť vaše auto. Prevenciou je v tomto prípade pripoistenie voči živelnej pohrome. Mať iba PZP pri aute s vekom do 10 rokov je síce fajn, no PZP na všetko nestačí. Preto je fajn, že vďaka poisteniu AutoMat od Kooperativy si viac nemusíte lámať hlavu nad tým, či vám stačí PZP, či sa vám oplatí k nemu pridať nejaké pripoistenie, alebo rovno zobrať aj havarijné poistenie. AutoMat má obe poistenia aj vhodné pripoistenia. Zároveň vás AutoMat upozorní, že vo vašej lokalite bezprostredne hrozí riziko krupobitia, víchrice, lejakov či ďalších vrtochov počasia. Služba  Meteo vrámci poistenia AutoMat vás na to včas upozorní tak, aby ste vedeli ochrániť seba i svoje vozidlo.

Zdroj: Getty Images/CristiNistor

Rozbité čelné sklo

Kamienky sa na cestách vyskytujú bežne a bežne aj zasiahnu auto. Keď trafia karosériu, je to mrzuté, no drobné škrabančeky, či kúsok odlúpnutého laku sa dá vyriešiť lakovacou ceruzkou, niekedy stačí aj  preleštenie. Keď ale kamienok zasiahne čelné sklo, problém môže byť omnoho väčší. Jeden kamienok môže spôsobiť nielen riadnu dieru, ale aj prasklinu naprieč celým čelným sklom a majiteľovi vozidla nezostane nič iné, len sklo vymeniť. Už samotné sklo je drahé, no keď sú pod sklom skryté senzory asistenčných systémov, či kábliky od vyhrievania, oprava môže byť riadne mastná. S AutoMatom ale nemusíte mať obavy z faktúry zo servisu, nemusíte ani hľadať vinníka. Plnenie s pripoistením Čelné sklo, vám Kooperativa vyplatí v plnej výške bez spoluúčasti.

AutoMat od Kooperativy zahŕňa napríklad aj služby eDoctor, v ktorých sa nachádza napríklad možnosť získania druhého názoru odborníka zo zahraničia. Linka zdravia, či konzultácia so slovenským špecialistom. Skrátka, s AutoMatom už nemusíte rozmýšľať nad rôznymi typmi poistenia. V jednom balíku máte všetko - PZP, havarijné poistenie, užitočné pripoistenia i množstvo benefitov.

 

Chcem poistenie AutoMat od Kooperativa.

               

 

Advertoriál pripravený v spolupráci s Kooperativa.

Komentáre k článku

Stream naživo