Denník N

Dvaja z NHL určite neprídu. Akú mali Slováci v zámorí sezónu a kto by mohol prísť na MS v hokeji 2024 v Česku? (prehľad)

Juraj Slafkovský. Foto – TASR/Martin Baumann
Juraj Slafkovský. Foto – TASR/Martin Baumann

Šampionát sa začína 10. mája, Slováci budú súčasťou ostravskej skupiny, druhá sa hrá v Prahe.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tím Slovenska pred MS v hokeji tradične čaká na posily zo zámoria. Niektorým sa už sezóna skončila, niektorí by mohli reprezentáciu potenciálne posilniť v prípade rýchleho vypadnutia v play-off.

Boj o Stanleyho pohár začínajú dvaja z jedenástich slovenských hokejistov, ktorí v tejto sezóne nastúpili v NHL. Traja z nich budú hrať o Calderov pohár v AHL.

Navyše, dvaja z jedenástich s určitosťou na šampionát nepocestujú.

V AHL bude v akcii hneď niekoľko Slovákov, sezóna sa skončila len Pavlovi Regendovi a Jakubovi Demekovi.

A o slovo sa hlásia aj mladíci, ktorí dominovali či zaujali v juniorských ligách, ako napríklad Dalibor Dvorský, Filip Mešár či Samuel Honzek. Jeden talent už tréner Craig Ramsay povolal.

Reprezentácia Slovenska má za sebou tri z ôsmich prípravných zápasov, dvakrát zdolala Švajčiarsko a vo štvrtok prehrala v Nemecku, kde hrá v sobotu aj štvrté stretnutie.

Slovenský zväz ľadového hokeja bude informovať o účasti zámorských posíl až po dvojzápase. Už dnes je však známych niekoľko vecí.

Akú mali Slováci v zámorí sezónu a kto by mohol prísť na MS v hokeji 2024 v Česku?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

Juraj Slafkovský

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

NHL

Šimon Nemec

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie