Chceme od premiéra Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej garanciu, že nezrušia 200 eur na dieťa. Pretože prezidentka a jej Progresívne Slovensko bojovalo proti tejto podpore. Povedal to po rokovaní s premiérom Ódorom predseda hnutia Obyčajní ľudia, nezávislé osobnosti Igor Matovič.

Premiér na rokovaní informoval, ako si predstavuje vyskladať programové vyhlásenie vlády a za akých podmienok by ho hnutie OĽaNO bolo ochotné podporiť. Len v prípade, že podporí obe požiadavky, bude hnutie súhlasiť s programových vyhlásením, podotkol Matovič.

Na otázku, či sa Matovič nebojí, že prídu voliť aj ľudia, ktorí len chcú získať 500 eur Matovič povedal, že robí už dlho v politike presný opak toho, čo chce predseda strany Smer-sociálna demokracia Róbert Fico. „Róbert Fico chce minimalizovať volebnú účasť a vie prečo a my ju chceme maximalizovať a tiež vieme prečo,“ povedal Matovič.

Ďalšie dôležité správy

Súboj o najdrahšiu kampaň prebieha medzi vládnymi hnutiami OĽaNO a Sme rodina. Matovičova strana zatiaľ na volebný účet poslala 600-tisíc eur, z toho už 580-tisíc minula.
Neprehliadnite

Následky populizmu v praxi: za „200 eur na dieťa“ zaplatí 200 eurami každý Slovák, vrátane detí