Aktuálne 05. február 2023

Zmeny v ukrajinskej vláde Minister obrany Reznikov skončí, nahradí ho šéf vojenského spravodajstva

TASR
TASR

„Personálnu politiku diktuje vojna,“ reagoval poslanec vládnej strany Sluha národa Davyd Arachamija, ktorý o zmenách informoval.

„Personálnu politiku diktuje vojna,“ reagoval poslanec vládnej strany Sluha národa Davyd Arachamija, ktorý o zmenách informoval.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Minister obrany Reznikov skončí, nahradí ho šéf vojenského spravodajstva
Foto: TASR/AP

Ukrajinského ministra obrany Olexija Reznikova v tejto funkcii nahradí náčelník Hlavnej spravodajskej správy Ministerstva obrany Kyrylo Budanov. Podľa agentúry AFP o tom v nedeľu informoval poslanec ukrajinského parlamentu a predseda frakcie vládnej strany Sluha národa Davyd Arachamija.

„Personálnu politiku diktuje vojna,“ vyhlásil Arachamija, pričom dodal: „Čas a okolnosti si vyžadujú posilnenie a preskupenie.“ Podľa poslanca vládnej strany Sluha národa sa takéto zmeny budú diať aj v budúcnosti.

Časový harmonogram, kedy dôjde k avizovanej zmene, Arachamija neuviedol.      

Britská stanica BBC v nedeľu informovala, že poslanci vládnej strany Sluha národa sa na zasadnutí svojej frakcie rozhodli podporiť návrh na odvolanie Reznikova z postu ministra obrany. Súhlasia aj s odvolaním ministra pre strategický priemysel Pavla Riabikina.

BBC poznamenala, že informácie o personálnych zmenách vo vláde nie sú oficiálne potvrdené.

Podľa zdrojov zo strany Sluha národa má parlament odobriť aj nomináciu Igora Klymenka na post ministra vnútra a Vasyľa Maľuka za šéfa SBU. Obaja sú teraz vedením týchto rezortov poverení len dočasne.

AFP pripomína, že v januári boli pre korupčné škandály odvolaní viacerí štátni predstavitelia vrátane zamestnancov rezortu obrany. Podľa médií ministerstvo podpísalo zmluvy na nákup potravín za ceny, ktoré boli dvoj- až trojnásobne vyššie, než sú súčasné ceny bežných potravín.

Reznikov (56) je ukrajinským ministrom obrany od 4. novembra 2021.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0