Na hlavný obsah

Na medzinárodnom festivale Biela noc v Paríži zažiari slovenské dielo „Prichádza kométa“

Bude umiestnené v priestoroch domu Europa Expérience.

Na medzinárodnom festivale Biela noc v Paríži  zažiari slovenské dielo „Prichádza kométa“
Na snímke slovenské dielo „Prichádza kométa“. Foto: Slovenský inštitút v Paríži

Na známom medzinárodnom festivale súčasného vizuálneho umenia Biela noc v Paríži 3. júna zažiari aj slovenské dielo „Prichádza kométa“. Dielo bude umiestnené v priestoroch domu Europa Expérience, priamo v srdci Paríža, na námestí Place de la Madeleine. Presadiť slovenské umenie na toto podujatie sa podarilo Slovenskému inštitútu v Paríži.

“Fakt, že sa to Slovenskému inštitútu v Paríži podarilo, svedčí o vysokej kvalite nášho umenia. Prostredníctvom umelecky hodnotnej prezentácie zanecháme silnú stopu v povedomí širokej verejnosti a návštevníkom Bielej noci v Paríži venujeme pútavú vizitku o našich mladých slovenských talentoch,“ uviedla riaditeľka Jana Kňažková.

Dielo „Prichádza kométa“ je abstraktnou videoprojekciou a pre jej autorky bola novou zaujímavou tvorivou skúsenosťou.

“S Dominikou sme istý čas spolu zdieľali ateliér a vždy, keď som videla jej obrazy, túžila som ich rozpohybovať. Chcela som, aby diváci mohli vstúpiť do jej sveta, tak ako do neho vstupujem prostredníctvom svojho pohľadu na pohyb ja,“ povedala animátorka a režisérka Veronika Kocourková.

“Vznikla z toho taká oslava života, taký nočný hedonistický tanec,“ dodala výtvarníčka Dominika Žákova. Dielo dopĺňa aj hudobný sprievod Jonatána Pastirčáka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet