Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Už je jasné, PREČO skončil hviezdny herec pod snežným pluhom! Riskoval život ako skutočný hrdina!
Zdielať na

Už je jasné, PREČO skončil hviezdny herec pod snežným pluhom! Riskoval život ako skutočný hrdina!

Archívna reportáž

Aj keď je americký herec Jeremy Renner (52), známy ako lukostrelec Hawkey z marveloviek, po nehode už nejaký čas v domácej liečbe, jeho prípad sa stále vyšetruje. Nebolo celkom jasné, ako mohlo dôjsť k takej vážnej udalosti pri narábaní so snežným pluhom. Zatiaľ všetko vyzerá tak, že je herec bez viny, nehodu zapríčinila porucha stroja, ktorý obsluhoval, aby vytiahol zo snehu zapadnuté auto.

​Sympatický Renner miluje svoje pohodlné obydlie zasadené do prírody pri jazere Tahoe. "Som taký šťastný, že mi matka príroda diktuje deň!" nadchýnal sa z miesta v pohorí Sierra Nevada a Yosemitský národný park nazýva jeho "zadným dvorom". V zime tam však zvykne napadať skutočne veľa snehu, a tak si zaobstaral aj šesťtonový snežný pluh. Okrem neho má v jeho domácej zbierke, ktorá vraj obsahuje okolo 200 rôznych nákladiakov, aj 30 hasičských áut, ktoré sám renovuje a opravuje. Ako vyškolený dobrovoľný požiarnik je rád, že by v prípade nutnosti mohli ešte poslúžiť.   

V správe šerifa Balaama, ako zverejnil portál APN, sa nedávno objavili nové podrobnosti o tom, čo sa vlastne dialo, keď prišlo k desivej nehode. Renner sa hrdinsky snažil vytiahnuť zapadnuté auto synovca zo snehového záveja. "Snehová fréza sa začala šmýkať, čo spôsobilo, že Renner opustil vozidlo bez toho, aby zatiahol záchrannú brzdu. Hoci mala určité mechanické problémy, na základe našej kontroly sa domnievame, že parkovacia brzda by zabránila v pohybe vpred. Keď sa Renner pokúsil zastaviť alebo odkloniť frézu, aby zabránil zraneniu svojho synovca, bol vtiahnutý pásom pod vozidlo a zranil sa," ďalej sa v nej uvádza, že kontrolka brzdy v kabíne nefungovala a "mechanické problémy mohli byť faktorom tejto nehody".

Hrozivý telefonát na tiesňovú linku v deň tragickej nehody Jeremyho:

Renner mal po nehode veľké ťažkosti s dýchaním, keďže mu pluh rozdrvil pravú stranu hrudníka a hornú časť trupu. Okrem toho mal zranenú hlavu aj nohu. "Pluh pokračoval po ceste, herec zostal ležať na zemi a sústredil sa na dýchanie, zatiaľ čo jeho synovec a ďalší mu poskytovali pomoc, pokým na miesto neprišiel zdravotnícky personál," objasňuje správa dianie po nehode. Šerif Balaam k tomu potom na tlačovke dodal, že "v tejto fáze vyšetrovania sa vôbec nedomnievame, že pán Renner bol pod vplyvom alkoholu, ale že ide o tragickú nehodu. Vyšetrovanie pokračuje, nemáme však podozrenie na žiadne nečestnosti". Nehoda sa stala totiž po silvestrovskej oslave, keď z nej dopoludnia odchádzal hercov dospelý synovec domov, niektorí preto poukazovali na možnosť, že boli ešte v bujarej nálade. To však vyšetrenia vyvrátili.

Jeremy musí podstupovať pravidelné rehabilitácie, na sociálnej sieti priznal, že mu pluh zlomil viac ako 30 kostí:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeremy Renner (@jeremyrenner)

Súvisiace články

Najčítanejšie