Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministerstvo obrany podporí dotáciou zaujímavé projekty: Na výzvu vyčlenilo 500.000 eur

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rezort obrany podporí formou dotácií zaujímavé projekty týkajúce sa obrany a bezpečnosti štátu. Na výzvu vyčlenil 500.000 eur. O dotáciu môžu požiadať občianske združenia, nadácie, neinvestičné fondy a neziskové organizácie, ale tiež mestá a obce do 31. marca. Informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

 Prostredníctvom dotácií chce ministerstvo podporiť prácu mimovládneho sektora, akademickej obce i územnej samosprávy a využiť ich odborné znalosti, expertízy a skúsenosti pri zvyšovaní informovanosti verejnosti o prioritách ministerstva obrany a Ozbrojených síl SR. Cieľom je tiež aktívne podporovať verejnú diskusiu na témy, ktoré sa týkajú rezortu obrany. 

Lokálne či cielene zamerané projekty sú veľkým prínosom

"Práve lokálne alebo cielene zamerané projekty sú pre nás veľkým prínosom – podujatia pre mládež, rôzne formy vzdelávania, cenné publikácie, či obnova vzácnych historických pamiatok a ďalšie aktivity, ktoré sa môžu realizovať a vznikať často len vďaka tejto forme podpory," vyzdvihol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Dotácie môžu smerovať na vzdelávacie aktivity, branno-športové, kultúrne alebo spoločenské podujatia so zameraním na podporu výchovy občanov k vlastenectvu, informovanie verejnosti o Severoatlantickej aliancii a Európskej únii, prípravu občanov na obranu SR, prezentáciu Ozbrojených síl SR, podporu kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb profesionálnych vojakov, vojakov v zálohe a vojnových veteránov, podporu starostlivosti o športové talenty a podporu vrcholového športu a výkonnostného športu. Na stránke MO SR nájdu záujemcovia aj nezáväzný zoznam okruhov tém s prioritami rezortu, ktoré môžu žiadateľom napomôcť bližšie definovať účel projektu.  

Viac o téme: ProjektyDotácieJaroslav NaďRezort obrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu