Na hlavný obsah

Súd v kauze nezákonného nákupu ultrazvukov odročili. Obžalovaný Paška sa nedostavil na pojednávanie

Na sedemročné väzenie ho odsúdil ŠTS ešte v roku 2021.

Súd v kauze nezákonného nákupu ultrazvukov odročili. Obžalovaný Paška sa nedostavil na pojednávanie
Obžalovaný Branislav Paška (vľavo). Foto: TASR/Ján Krošlák

Najvyšší súd (NS) SR odročil verejné zasadnutie v kauze nákupu ultrazvukov pre košickú nemocnicu na august. Obžalovaný Branislav Paška, synovec nebohého expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, v utorok (6. 6.) na súd neprišiel. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

„Verejné zasadnutie bolo vzhľadom na neprítomnosť obžalovaného a jeho obhajcu odročené. Nový termín zasadnutia bol určený na 1. augusta,“ povedala hovorkyňa.

Branislava Pašku, ktorého obžalovali zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v roku 2021 na sedem rokov väzenia.

K skutku došlo ešte v roku 2013, keď obžalovaný ako vedúci oddelenia verejného obstarávania Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach mal uprednostniť víťaza verejnej súťaže v neprospech iných.

Mal to spraviť tak, že sám nastavil podmienky na technické špecifikácie a vybavenie štyroch zariadení pri verejnom obstarávaní, čím uprednostnil vopred vybranú spoločnosť a porušil zákon.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko