Denník N

Vůjtek skúšal mladých aj týždeň pred majstrovstvami. Prečo vynechanie Dvorského a Mešára sklamalo časť fanúšikov

Filip Mešár a Dalibor Dvorský. Foto - TASR; koláž - N
Filip Mešár a Dalibor Dvorský. Foto – TASR; koláž – N

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Veľa hokejových fanúšikov na Slovensku sledovalo, ako sa darí v juniorskej OHL Daliborovi Dvorskému a Filipovi Mešárovi. Obaja so svojimi tímami prehrávali v druhom kole play-off 0:3 na zápasy a v noci zo štvrtka na piatok ich čakal štvrtý zápas.

Keď si fanúšikovia v piatok pri rannej káve našli informáciu, že obaja prehrali, mnohí z nich si zrejme pomysleli: „Tak to predsa stihnú.“

Z realizačného tímu slovenskej reprezentácie totiž už predtým prichádzali signály, že tieto talenty nezoberú na majstrovstvá sveta, ak sa nestihnú ukázať v príprave.

Potom sa čakalo na informáciu zo slovenského tímu. Tá prišla cez víkend od asistenta trénera Petra Frühaufa po dvoch prípravných zápasoch s Nemeckom s výsledkami 3:7 a 5:4 po predĺžení.

Frühauf poskytol vyjadrenie, z ktorého vyplýva, že ich neplánujú zavolať ani len do prípravy.

„Aj tu platí to, že nie je čas. V Nemecku sa všetci mladí hráči ukázali veľmi slušne, Petrovský, Kašlík a Petrovický sa chytili šance. Čo sa týka Dvorského a Mešára, ak by sme ich chceli vyskúšať, niekto z tých, ktorí hrajú dobre, by nás musel opustiť a nás by to potom mrzelo. Ale obaja sú hráči, ktorí patria do reprezentácie a chceli sme ich vidieť hrať a boli v našich plánoch. No opakujem, my už máme málo času na skúšanie,“ povedal podľa TASR.

Toto vyjadrenie nielen prekvapilo, ale aj sklamalo veľkú časť fanúšikov, ktorí teraz dávajú svoj názor najavo na sociálnych sieťach.

Každá nominácia má aj kontroverzné momenty, tento rok bude jedným z nich nezavolanie Dvorského a Mešára.

V tomto článku sa pokúsime vysvetliť, čo sa časti fanúšikov na rozhodnutí nepáči, ale aj to, aké sú objektívne dôvody, pre ktoré títo mladí hráči tentoraz nemajú na majstrovstvách sveta miesto.

Čo sa fanúšikom nepáči

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie