Denník N

Na výhľade z kancelárie záleží viac, než si myslíte!

SPECTRUM Tower – nový koncept organických kancelárií.
SPECTRUM Tower – nový koncept organických kancelárií.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Otvárateľnosť okien a inšpiratívne výhľady robia zo SPECTRUM Tower vyhľadávané sídlo firiem. 

Pre mnohých zamestnávateľov sú kancelárie s pútavým výhľadom skôr záležitosť imidžu. Nadštandard, za ktorý si priplatia, ak chcú ohúriť obchodných partnerov. Zamestnanci to však vidia inak, a vedci tiež. Viaceré štúdie poukazujú na to, že scenéria za oknami kancelárie má výrazne väčší dosah na pracovný výkon, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Krásny výhľad namiesto energy drinku

Z ankety HR organizácie Future Workplace, do ktorej sa zapojilo viac ako 1600 zamestnancov, vyplynulo, že priamy výhľad na prírodu a prístup prirodzeného svetla do kancelárskeho interiéru je oceňovanejší benefit než akékoľvek iné vychytávky. Až 47 % oslovených sa priznalo, že príliš veľká vzdialenosť od okna u nich vedie k zvýšenej únave a menšej motivácii pracovať. Pritom 70 % z nich uviedlo, že ak majú inšpiratívne výhľady na dosah, cítia sa energickejšie a výkonnejšie.

Obdobná štúdia priniesla zistenie, že túžba po stimulujúcich výhľadoch počas pracovnej doby narastá úmerne s množstvom času stráveným pred počítačmi či mobilmi. 73 % zamestnancov je presvedčených, že čím dlhšie pracujú online, tým viac cítia nutnosť „vizuálnych páuz“, pohľadu z okna či v lepšom prípade krátkej prechádzky po zelenom exteriéri.

Súvislosť medzi výhľadmi a zamestnaneckou spokojnosťou napokon potvrdzuje aj výskum Dr. Alana Hedgea, profesora z Cornellovej univerzity. Ten zistil, že v kancelárskych priestoroch, kde majú zamestnanci voľný prístup k oknám a prirodzenému svetlu, je viditeľne menej prípadov syndrómu unaveného oka (51 % pokles), migrén (63 % pokles) a malátnosti (56 % pokles).

Unikátom SPECTRUM Tower je AAA lokalita a 360° výhľad.

Organické kancelárie – viac komfortu za menej 

Vyššie citované dáta pomáhajú šíriť osvetu potreby optimalizovaných kancelárií ako priestoru, kde by šetrenie zamestnávateľových nákladov nemalo ísť na úkor komfortu zamestnanca.

Jeden z takýchto progresívnych pracovných priestorov nájdete už aj na Slovensku. Revitalizovaný office space na Černyševského ulici v Bratislave nasleduje princípy organizačnej psychológie, trvalej udržateľnosti a zamestnaneckého wellbeingu.

„Naším cieľom bolo zdynamizovať a zefektívniť segment prenájmu kancelárskych priestorov, spraviť ho pre nájomcov viac user-friendly. Neopierame sa teda o univerzálne mustry korporátov, ale o bezprostrednú individuálnu skúsenosť a expertízu ľudí, ktorí majú odvahu dívať sa na office space po novom,“ vysvetľuje Vladimír Kupčo, spolumajiteľ budovy a predseda predstavenstva SPECTRUM Tower a.s..

Všetky priestory v ponuke SPECTRUM Tower sa prenajímajú zariadené.

Niekdajšie priestory Tatrabanky, navrhnuté renomovaným architektom Ľubomírom Závodným, dnes už ako SPECTRUM Tower prinášajú do Bratislavy nový koncept organických kancelárií. Ide o pracovný priestor plný modulovateľných prvkov a vytvorený podľa princípov, ktoré zvyšujú pohodlie bez rastu prevádzkových nákladov.

SPECTRUM Tower ponúka celé spectrum výhod firmám, ktoré pri výbere kancelárskych priestorov priorizujú plnú funkcionalitu v každom smere. Otvárateľné okná idú ruka v ruke s výhľadmi, ktoré sa pri priaznivom počasí končia až nitrianskym Zoborom!

Vďaka strategickému situovaniu v blízkosti dopravných tepien a na trase pripravovanej električkovej trate je SPECTRUM Tower miestom, ktoré je vždy na tepe aktuálneho diania. Mestský ruch vyvažuje pokoj a zeleň najstaršieho stredoeurópskeho parku, Sadu Janka Kráľa, v bezprostrednom susedstve.

SPECTRUM Tower ponúka výmery od 20 m2 až do 897 m2.

Vyskladajte si office space na mieru

Ohurujúce výhľady a výhodná poloha sú iba časť balíka výhod jednej z najatraktívnejších firemných adries Bratislavy. K ďalším patrí flexibilita a možnosť vyskladať si pracovisko na mieru. Na výber sú zariadené priestory s viazanosťou už od 2 rokov a v cene od 11 eur za m2. Firmy s kapacitne vyššími požiadavkami môžu využiť prenájom polposchodí či celých poschodí s dostupnou plochou až do 782 m2, resp. 897 m2.

„Náš koncept je o väčšej časovej aj priestorovej slobode. Uvedomujeme si, že flexibilita nájomcov a komfort zamestnancov sú pre prosperitu firiem kľúčové,“ hovorí spolumajiteľ budovy Martin Porada, podpredseda predstavenstva a zároveň avizuje plánované rozširovanie systému služieb a benefitov zameraných na zvyšovanie pohodlia nájomcov.

SWYC a data driven benefity

Unikátom SPECTRUM Tower je model SWYC (Share-What-You-Can) nasledujúci trendy cyklickej ekonomiky. Zdieľanie kancelárskych, eventových či oddychových priestorov šetrí prevádzkové náklady a sprístupňuje celé spectrum výhod, ako sú zasadačky s prémiovými výhľadmi, príťažlivé strešné terasy či plánované podcastové štúdio s profesionálnou zvukotechnikou, ale aj detský kútik či zvýhodnené vstupné do fitness centra s plaveckým bazénom vo vedľajšej budove.

Model data driven benefitov zas šetrí firmám náklady tým, že umožňuje priebežne monitorovať a vyhodnocovať  informácie o reálnej využiteľnosti benefitov. Vďaka dobre zacielenej dátovej analýze môžete dať svojim zamestnancom to, čo chcú a potrebujú. Nie to, čo vyzerá pekne iba „na papieri“.

SPECTRUM Tower je k dispozícii na okamžité nasťahovanie.

Top technológie aj virtuálny mód

Samozrejmosťou je vysoká technologická úroveň budovy. Priame prepojenie s dátovým centrom, vlastné serverovne na každom poschodí či dvojúrovňové energetické zabezpečenie eliminujú riziko výpadkov a zvyšujú úroveň technologickej zrelosti a sebestačnosti.

Firmám, ktoré nevyžadujú každodenné fungovanie vo fyzickom kancelárskom priestore, no potrebujú reprezentatívne firemné sídlo, vie SPECTRUM Tower poskytnúť rokovacie miestnosti, nahrávacie štúdio či eventový priestor, ako aj služby recepcie a ďalšie praktické benefity.

SPECTRUM Tower vám drží miesto 

Prečo sa uspokojiť s priemerom, keď môžete mať office space zariadený podľa najnovších trendov a pripravený na okamžité sťahovanie? Napíšte svoje požiadavky na [email protected] alebo kliknite na www.spectrumtower.sk a dajte vašej firme priestorový upgrade, aký si zaslúži.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Bývanie a záhrada, Slovensko

Teraz najčítanejšie