Na hlavný obsah

Po výbuchu továrne na čokoládu v USA našli už telá všetkých obetí

Príčina požiaru nateraz nie je známa.

Po výbuchu továrne na čokoládu v USA našli už telá všetkých obetí
Na snímke miesto výbuchu v továrni na čokoládu v americkom West Reading 25. marca 2023. Foto: TASR/AP

Na mieste piatkového (24. 3.) výbuchu v továrni na čokoládu v americkom štáte Pensylvánia už objavili telá všetkých siedmich obetí. V pondelok (27. 3.) o tom informovali tamojší predstavitelia.

Starostka mesta West Reading Samantha Kaagová vo vyhlásení uviedla, že mená obetí nebudú zverejnené, kým polícia neinformuje ich príbuzných. Informovala o tom agentúra AP.

K výbuchu došlo v piatok pred 17.00 h miestneho času v továrni spoločnosti R.M. Palmer v malom meste West Reading ležiacom asi 96 kilometrov severozápadne od Filadelfie.

Záchranárom sa bezprostredne po explózii podarilo z trosiek vyslobodiť jednu osobu. Potvrdili dve úmrtia a po piatich ľuďoch pátrali.

Šéf miestnej polície Wayne Holben povedal, že identitu ďalších piatich obetí, ktorých pozostatky záchranári objavili v nedeľu (26. 3.) večer, potvrdí regionálny úrad koronera.

Agentúra AP uviedla, že záchranári použili pri pátraní po telách obetí zariadenia vybavené termovíziou a ťažké mechanizmy na odpratávanie trosiek. Dodala, že príčina požiaru nateraz nie je známa a bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet