Denník N

Dediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželom

Po zosnulom otcovi Michalovi Lazarovi preberá jeho firmy dcéra Michaela s manželom Ivanom Ikrényim. Foto - sociálne siete Michaely Lazarovej a webová stránka Ikrényi&Rehák
Po zosnulom otcovi Michalovi Lazarovi preberá jeho firmy dcéra Michaela s manželom Ivanom Ikrényim. Foto – sociálne siete Michaely Lazarovej a webová stránka Ikrényi&Rehák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Najbohatší domáci železničiar Michal Lazar po sebe zanechal viaceré veľké firmy a stámiliónový majetok.
  • Jeho dediči firmy predávať nebudú, chcú ich ďalej rozvíjať.
  • Lazarova dcéra bude spravovať hlavne reality a predaj áut, jej manžel priemyselné aktíva.
  • Obaja už majú v biznise dlhšie skúsenosti z gastronómie či ozdravovania problémových firiem. 

Rozsiahly biznis, ktorý po sebe zanechal nedávno zosnulý podnikateľ Michal Lazar, zostane v rukách jeho rodiny. Dcéra Michaela bude spravovať developerské aktivity, čo je najmä spoločnosť Immocap. A priemyselné podniky, medzi ktorými dominuje popradská Tatravagónka, bude mať na starosti jej manžel.

Lazar, ktorý s majetkom 200 miliónov eur patrí medzi najbohatších Slovákov, zomrel koncom januára. Jeho dediči sa k budúcnosti biznisu nechceli vyjadriť. Informácie v tomto texte sme čerpali od ľudí z ich okolia.

Lazarovci aj naďalej zotrvajú v partnerstvách zosnulého lídra s ďalšími dvoma silnými mužmi domáceho biznisu – Alexejom Beljajevom a Petrom Lukešom. S prvým budú naďalej spoluvlastniť hlavne Tatravagónku a s druhým bratislavského developera Immocap.

Michal Lazar. Foto – TASR

„Vzťahy medzi rodinami sú naďalej dobré. Beljajev a Lukeš chcú naďalej spolupracovať aj s dedičmi Lazara,“ hovorí zdroj blízky Lazarovcom.

Zotrvanie dedičov vo veľkom biznise potvrdzujú aj viaceré pohyby v manažmente podnikov. Vedúce posty v kľúčových firmách už podľa obchodného registra prebrala

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Priemysel

Reality

Ekonomika

Teraz najčítanejšie