Česi reagujú na blamáž v Kišiňove. Takéto zápasy musíme zvládať, vraví Souček

Tomáš Souček.
Tomáš Souček. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. mar 2023 o 13:20

Hrali sme na ťažkom teréne, vravel Souček.

KIŠIŇOV. Českí futbalisti nenadviazali v Kišiňove na úspešný domáci štart kvalifikácie ME proti Poľsku.

Po piatkovom triumfe 3:1 remizovali v pondelok na pôde Moldavska v Kišiňove 0:0 a nepodarilo sa im zvýšiť náskok na čele E-skupiny. Poliaci, ktorí vyhrali nad Albánskom 1:0, na nich strácajú z druhej priečky bod.

"Po zápase s Poľskom panovalo v tíme nadšenie. Dali sme tri góly, predviedli skvelý výkon a teraz sme to chceli potvrdiť. A to sa nepodarilo.

Hrali sme na ťažkom teréne, musíme sa zlepšiť a takéto zápasy zvládať," povedal kapitán hostí Tomáš Souček pre české médiá. Jeho tím skóroval v 27. minúte zásluhou Jána Kuchtu, no systém VAR odhalil ofsajd.

Podľa Součekových slov bolo náročné hrať proti súperovi, ktorý bol celý zápas v obrannom bloku.

"Je náročné hrať naplno, keď majú v šestnástke toľko hráčov. Snažili sme sa mať tam viac útočníkov, dávať viac centrov, ale nedokázali sme sa k ničomu dostať. Aj ja som mal veľkú šancu – strieľal som ľavačkou a chýbali centimetre," dodal český stredopoliar.

Zaváhanie Čechov využili Poliaci, ktorí zdolali Albánsko 1:0 a stratu na súpera znížili na jeden bod. O jediný gól zápasu sa postaral Karol Swiderski, ktorý skóroval v 41. minúte a pripísal si deviaty presný zásah v 21. reprezentačnom zápase.

"Sústredíme sa len na kvalifikáciu, takže dnešné víťazstvo bolo našou hlavnou úlohou," povedal úspešný strelec pre poľskú televíziu TVP Sport.

"V prvom polčase sme hrali pekný futbal a aj v druhom boli dobré momenty. Je škoda, že ku koncu to bolo napäté, no našťastie sme vyhrali," dodal útočník zámorského klubu FC Charlotte.

Poliakov čaká najbližší zápas 20. júna práve v Moldavsku, Česi zavítajú v ten istý deň na Faerské ostrovy.

Tabuľka E-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Česi reagujú na blamáž v Kišiňove. Takéto zápasy musíme zvládať, vraví Souček