Šok v slovenskom futbale: Zmanipulovaný postup Košíc do najvyššej súťaže? Zväz koná!

Slovenský futbalový zväz vo svojej úradnej správe šokoval mnohých fanúšikov! Hráč Košíc a futbalista Prešova idú na koberček.
  • Zdroj: TASR - František Iván

Slovenský futbalový zväz vo svojej úradnej správe šokoval mnohých fanúšikov! Hráč Košíc a futbalista Prešova idú "na koberček".

Začiatkom mája sa v médiách objavili informácie o možnom nekorektnom boji o postup do najvyššej slovenskej súťaže. Súboj o titul v II. lige medzi Košicami a Prešovom napokon vyšiel lepšie hráčom z druhého najväčšieho mesta na Slovensku.

Košický hráč Matej Jakúbek mal podľa informácií šport.sk údajne poslať správu do kabíny Považskej Bystrice. Košičania mali Považanov finančne motivovať (20 000€), aby obrali o body Prešov. Zápas sa napokon skončil 1:0 v neprospech Tatrana.

V úradnej správe SFZ zo dňa 2.6.2023 sa o prípade píše, že zväz začína disciplinárne konanie voči Matejovi Jakúbekovi. "Senát DK pre ochranu integrity súťaže na základe podnetu Oddelenia integrity futbalu SFZ začína voči menovanému disciplinárne konanie pre podozrenie zo spáchania disciplinárneho previnenia – narušenia regulárnosti a integrity súťaže."

SFZ Jakúbekovi ukladá predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v pozastavení výkonu športu až do rozhodnutia DK, od 1.6.2023.

Okrem hráča Košíc príde "na koberček" aj futbalista Prešova. "Dragan Andrič  - Senát DK pre ochranu integrity súťaže na základe podnetu Oddelenia integrity futbalu SFZ začína voči menovanému disciplinárne konanie pre podozrenie zo spáchania disciplinárneho previnenia – narušenia regulárnosti a integrity súťaže a ukladá mu predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v pozastavení výkonu športu až do rozhodnutia DK, od 1.6.2023."

Zväz zároveň menovaných predvolal na svoje zasadnutie, ktoré sa uskutoční dňa 8.6.2023 o 15:30 hod. v sídle SFZ.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});