Denník N

Kankava vyhorel, Kašia bude tréner, Kucka sa vážne zranil. Nové zmluvy v Slovane komplikuje aj Euro

Tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana Bratislava. Foto – TASR/Pavel Neubauer
Tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana Bratislava. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Kto ešte bude od leta hrať za Slovan Bratislava?

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď futbalový Slovan zle odštartoval skupinovú fázu Konferenčnej ligy 2022/2023, remizoval doma so Žalgirisom Vilnius a prehral na ihrisku Pjuniku Jerevan, začali sa v klube meniť základy.

Na popud trénera Vladimíra Weissa staršieho, len deň po zápase v Arménsku, rozbil majiteľ Ivan Kmotrík starší vedenie klubu a skončili športový riaditeľ i celé skautské oddelenie.

Zmeny sa dotkli aj Kmotríka mladšieho, generálneho riaditeľa Slovana, ktorý si po konci najbližších spolupracovníkov nevedel ďalej predstaviť svoje pokračovanie vo funkcii. V marci 2023 sa však vrátil.

Vedenie klubu odvtedy rozšírili Róbert Vittek či Róbert Tomaschek, ale kabína sa zmenila len minimálne.

Slovanu nevyšli hneď tri prestupové obdobia za sebou.

V zime 2023 prišli traja hráči na hosťovanie, no ani jeden nepresvedčil. Zostal len Sharani Zuberu, hoci si nikdy nevybojoval miesto v základnej zostave.

V lete 2023 odišlo sedem a prišlo osem hráčov. Medzi nimi aj Matúš Vojtko a Kenan Bajrić, ktorí boli dovtedy na hosťovaniach, pretože predtým v prvom tíme nepresvedčili. Vrátil sa aj odchovanec David Strelec, ktorý sa nepresadil v Taliansku.

Zadarmo prišli Kyriakos Savvidis a César Blackman z klubov slovenskej ligy či Kevin Wimmer z Rakúska. Na ročné hosťovanie zase Marko Tolić z Dinama Záhreb a Milan Borjan z Crvenej zvezdy Belehrad. Z juniorky vytiahli Nina Marcelliho.

V zime 2024 sa očakával opäť výraznejší rez kádrom, ale znovu nenastal. Prišiel iba útočník Gerson Rodrigues, ktorého do dvoch mesiacov vyradili z kádra, a stopér Spyros Risvanis, ktorý sa nešťastne zranil hneď na úvodných tréningoch.

Základ tímu Slovana tvoria poväčšine stále rovnakí, skúsení a starší futbalisti, ktorí obnovujú zmluvy len na krátke obdobie, a ich budúcnosť je do poslednej chvíle neistá.

Vysvetľujeme, ktorým hráčom sa podľa dostupných informácií končia zmluvy a na základe čoho sa rozhodne o ich ďalšom pokračovaní.

„Náš interný deadline je, aby sme začali letnú prípravu s finálnym zložením kádra,“ hovoril o predlžovaní zmlúv a hľadaní posíl Kmotrík mladší.

„Všetko je v rokovaní, máme na to ešte mesiac,“ dodal naposledy tréner Weiss.

Milan Borjan

36-ročný brankár v Slovane končí. „Milan sa vracia do Belehradu,“ priznal Weiss po derby s Trnavou. „Ďalšie zápasy dostanú šancu Trnovský s Hrdinom.“

Borjan oznámil svoj odchod už minulý víkend, keď Slovan spečatil zisk titulu s Dunajskou Stredou. Poďakoval sa klubu i fanúšikom a od mikrofónu odišiel tak rýchlo, akoby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalová Niké liga

futbalové prestupy

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie