Denník N

Peniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierky

Zbierka na ukrajinskú muníciu je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku Slovenska
Zbierka na ukrajinskú muníciu je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku Slovenska

Viac než slovenskí ministri pochválili darcov členovia českej vlády. Podľa Šutaja Eštoka je lepšie dávať peniaze Slovákom v hmotnej núdzi, podráždený Taraba poradil redaktorovi Markízy, aby sám išiel so samopalom do ukrajinských zákopov.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Najčastejšie darovaná suma v zbierke Munícia pre Ukrajinu sa pohybuje okolo 70 eur. Najčastejší odkaz od darcov podľa organizátorov znie: konečne necítime hanbu.

Zbierka, ktorú v utorok rozbehla skupina aktivistov a mimovládnych organizácií, je už teraz jednou z najúspešnejších od vzniku Slovenska. Za necelé tri dni evidujú na účte takmer jeden a pol milióna eur. Na túto sumu sa zatiaľ zložilo vyše 22-tisíc darcov.

„Pôvodne sme si hovorili, že ak za týždeň vyzbierame 250-tisíc eur, budeme to považovať za úspech. Už po pár hodinách sme však videli, že sa deje niečo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojenské nákupy

Vojna na Ukrajine

Slovensko

Teraz najčítanejšie