Na hlavný obsah

R. Michelko: Ak chce P. Pellegrini vyhrať prezidentské voľby, nemôže dookola vajatať

Voliči Štefana Harabina budú podľa poslanca SNS kľúčoví.

R. Michelko: Ak chce P. Pellegrini vyhrať prezidentské voľby, nemôže dookola vajatať
Na snímke zľava M. Šipoš, M. Dubéci, M. Jančkárová, E. Tomáš a R. Michelko. Foto: RTVS

„Ukázalo sa, ako bolo veľmi nešťastné to, že hneď pri formovaní koaličnej dohody sa nedohodlo aj na koaličnom prezidentskom kandidátovi,“ reagoval poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) na výsledky prvého kola prezidentských volieb, ktoré vyhral Ivan Korčok.

Predseda SNS Andrej Danko ešte pred voľbami naznačoval obavu, či sa súboj o post hlavy štátu skončí pre Petra Pellegriniho víťazne.

Roman Michelko v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 vyhlásil, že ak chce Peter Pellegrini vyhrať voľby „musí byť absolútne súčinný s koalíciou“. „Mobilizácia opozície bola silná. Ak Pellegrini chce získať koaličných voličov, tak sa musí jasne vyhraniť a nemôže dookola vajatať,“ dodal Michelko.

Voliči Štefana Harabina budú podľa Romana Michelka kľúčoví. „Kto získa väčšinu z potenciálu Štefana Harabina, ten bude prezidentom,“ dodal.

„Potvrdilo sa to, že Ivan Korčok a Peter Pellegrini sú najsilnejší. Ľudia budú mať možnosť vyberať medzi rozdielnymi kandidátmi,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Uviedol tiež, že Korčok by bol prezident „hádky a konfliktu a prezident médií a elít“.

Výsledky dávajú obrovskú nádej, povedal Dubéci

Predseda poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska (PS) v NR SR Martin Dubéci povedal, že výsledky prvého kola „dávajú obrovskú nádej“. „Na Slovensku je veľmi veľa ľudí, ktorým záleží na európskom a demokratickom smerovaní našej krajiny,“ povedal.

Podľa Dubéciho prvé kolo prezidentských volieb vyslalo signál, že „Robert Fico a jeho kandidát sú poraziteľní“. Myslí si, že pred druhým kolom sa bude viesť antikampaň proti Ivanovi Korčokovi.

Výsledok Igora Matoviča neprekvapil

Predseda poslaneckého klubu opozičnej koalície Slovensko, Za ľudí a KÚ Michal Šipoš podotkol, že výsledok Igora Matoviča neprekvapil. „Našim cieľom bolo pritiahnuť čo najviac ľudí k prezidentským voľbám. Igor Matovič hovoril, že vie, že nemá šancu,“ dodal.

Pozrite si reportáž z relácie O 5 minút 12:

„Teraz je potrebné si uvedomiť, koho reprezentuje Peter Pellegrini. Na druhej strane stojí občiansky kandidát Ivan Korčok, ktorý získal dosť hlasov, avšak netreba zaspať na vavrínoch. Všetci demokratickí voliči by mali zobrať rozum do hrsti a ísť v druhom kole voliť,“ vyhlásil Michal Šipoš.

Skonštatoval, že pred druhým kolom sa budú stupňovať útoky voči Ivanovi Korčokovi. „Politici okolo Petra Pellegriniho budú tlačiť propagandu a vymýšľať si lži, aby Korčoka okydali špinou,“ vyhlásil.

Michal Šipoš zároveň potvrdil, že hnutie Slovensko bude mať v pondelok (25. 3.) predsedníctvo, kde prerokujú prípadnú podporu Ivana Korčoka v druhom kole prezidentských volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko