Cez KHL a Česko naspäť. Samuel Buček bude hrať opäť za Nitru

Samuel Buček v drese HK Nitra.
Samuel Buček v drese HK Nitra. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
Sportnet, TASR, SITA|2. jún 2023 o 14:14

Po minulej sezóne išiel do Ruska.

NITRA. Samuel Buček sa vracia na slovenský extraligový ľad, od novej sezóny bude opäť obliekať dres materského HK Nitra.

Informoval o tom klubový web, ktorý píše o prestupovej bombe leta. „Čo je doma, to sa počíta,“ uvádza sa v správe.

Odchovanec nitrianskeho hokeja strelil 54 gólov počas 69 zápasoch v sezóne 2021/22 a získal ocenenie Zlatá korčuľa pre najužitočnejšieho hráča play-off. Následne prikývol na ponuku z KHL.

V drese Neftechimik Nižnekamsk však odohral len šesť zápasov. Po krátkom angažmán odišiel do českého Třinca, kde sa stal majstrom.

„Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo dotiahnuť návrat nášho odchovanca Sama Bučeka domov. Bol naša najväčšia priorita. Sme presvedčení, že bude opäť patriť medzi najvýraznejšie postavy ligy,“ vraví prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

„Zmluvu sme podpísali na dve sezóny. Stále má iba 24 rokov a potenciál dosiahnuť v hokeji na najvyššie méty. Spolu s ním sme si vytýčili plán, aby bol po pôsobení u nás pripravený presadiť sa aj v TOP svetových ligách,“ poznamenal po podpise zmluvy Kováčik.

Buček odohral od októbra v drese Oceláři Třinec 36 duelov základnej časti s bilanciou 10 bodov (7+3), v ôsmich stretnutiach play-off nebodoval.

Slovensko dosiaľ ešte nereprezentoval na vrcholnom seniorskom turnaji, na jeho konte je v národnom tíme zatiaľ 13 štartov a v nich 5 presných zásahov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Cez KHL a Česko naspäť. Samuel Buček bude hrať opäť za Nitru