Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Britská polícia zatkla pred Epsom Derby 19 aktivistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia zatkla v sobotu pred dostihmi Epsom Derby 19 ľudí, ktorí porušili súdne rozhodnutie o zákaze demonštrácií za práva zvierat.

Polícia v Surrey ohlásila zatknutia v blízkosti dostihovej dráhy neďaleko Londýna krátko pred jedným z najvýznamnejších podujatí britského športu. Zatknutí sú podozriví zo sprisahania s cieľom páchať verejné pohoršenie a zostanú vo väzbe. Slávne anglické dostihy Epsom Derby sa konajú už od roku 1780 a majú dĺžku 2414 metrov. Organizácia Animal Rising potvrdila, že zatknutí sú jej aktivisti. "Opakujeme svoj záväzok chrániť kone a narušiť derby," uviedla vo vyhlásení a obvinila políciu z "ťažkej a zastrašovacej taktiky".

Jeho prípadné porušenie znamená pohŕdanie súdom, za čo hrozí väzenie

Aktivisti Animal Rising sa v apríli pokúsili narušiť preteky Grand National v Aintree a minulý týždeň oznámili, že "zachránili" tri jahňatá pred zabitím na farme na panstve kráľa Karola III. v Sandringhame. Na sociálnych sieťach vyzýva priaznivcov, aby sa pridali k protestom v Epsome: "Potrebujeme čo najviac ľudí, aby sa s nami dostali na trať." Jockey Club, vlastník 15 závodísk vrátane Aintree, Epsomu a Cheltenhamu, získal súdny príkaz od najvyššieho súdu. Zakazuje jednotlivcom vstup na pretekársku dráhu v Epsome a vykonávanie iných činov s úmyslom narušiť preteky. Jeho prípadné porušenie znamená pohŕdanie súdom, za čo hrozí väzenie.

Viac o téme: ZatknutieAktivistiPolícia Veľká BritániaEpsom Derby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu