Denník N

Američan sa vydal na Donbas bojovať za Rusov. Zajali ho „vlastní“ a za záhadných okolností zomrel

Russell Bentley, známy ako Texas, bojoval na ruskej strane. Foto - Telegram/Russell TEXAS Bentley
Russell Bentley, známy ako Texas, bojoval na ruskej strane. Foto – Telegram/Russell TEXAS Bentley

Američan bojoval na strane Ruska proti Ukrajine a klamstvami pomáhal Moskve zdôvodňovať jej totálnu vojnu. Pred zhruba dvomi týždňami ho podľa jeho manželky zajali „vlastní“.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Russell Bentley sa narodil v Texase a označoval sa za komunistu. Netajil svoj obdiv ku kubánskemu revolucionárovi Fidelovi Castrovi či vietnamskému lídrovi Ho Či Minovi.

Keď Ukrajinci na Majdane pred desiatimi rokmi protestovali proti svojej proruskej vláde, Bentley bez dôkazov konšpiroval, že tieto demonštrácie v skutočnosti financovali Spojené štáty a podnikateľ George Soros. Sám sa rozhodol vycestovať na východ Ukrajiny, aby tam bojoval po boku Ruskom podporovaných vojakov.

Po čase získal občianstvo samozvanej Doneckej ľudovej republiky, neskôr ruské občianstvo a v posledných rokoch pracoval pre kremeľskú agentúru Sputnik, kde Moskve klamstvami pomáhal ospravedlňovať totálnu vojnu proti Ukrajine.

Minulý týždeň Bentley, ktorý sa stal miláčikom ruských propagandistov, za záhadných okolností zomrel. Zo správ z ruského prostredia vyplýva, že ho zajali „vlastní“.

Tankisti z piatej brigády 

Bentleyho smrť potvrdila analýza DNA, ale jeho manželka napriek tomu doteraz nevidela jeho telo. V ruskom informačnom priestore sa šíri množstvo špekulácií, ktoré svojím príspevkom odštartovala práve manželka mŕtveho Američana.

Tá už pred vyše týždňom napísala, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie